Mustafa Destici: Ha Duran Kalkan, ha Pervin Buldan

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden BBP lideri Destici, Gara operasyonu hakkında Akar ve Soylu’nun Meclis’te yaptığı bilgilendirmede HDP’nin Meclis’te olması nedeniyle bazı bilgilerin paylaşılmamasının doğal olduğunu söyledi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Desteci, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu parti genel merkezinde ziyaret etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ziyaretin ardından kameralar karşısına geçen iki genel başkan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gara Operasyonu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “başarısız oldu” dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde devletinde devletini beceriksiz diye suçlayan ikinci bir cumhurbaşkanı oldu mu? Devleti yöneten kim? Kılıçdaroğlu mu?" ifadelerini kullandı.

“5 sorunun cevabını bekliyorum”

Gara Operasyonu hakkında şu ana kadar iktidara 5 soru sorduğunu ancak yanıtını henüz alamadığını söyleyen CHP lideri, “Bunun cevabını hala bekliyorum. Bana değil millete vereceksin. 5 sorunun cevabının hala bekliyorum ister Erdoğan verir ister yetkilendirdi biri verir. 5.5-6 yıldır bunları ellerinde tutuyordu terör örgütü ne yaptınız siz? Siz İstanbul seçimlerinde gittiniz terör örgütünün başından oy için destek aldınız mektup yayınlattınız. Bunların serbest bırakılması için neden mektup istemediniz. “Dostum Trump” diyordun papazı verirken neden “Yahu bizim şu vatandaşlarımızı da alalım bir şekilde” neden diyemedin. Ben böyle söyleyince kızıyorlar. Hakaret yok sorularımda. Suçlama da yok. Sokaktaki vatandaş da bilmek zorunda. 16 şehidimizin hakkını ve hukukunu savunmak için soruyorum” diye konuştu.

“Cumhur İttifakı’ndaki konumumuzu koruyoruz”

Terörle mücadelenin herkesin ortak meselesi ve  bu meselede siyasetçi olarak bir ve beraber hareket etmek zorunda olduklarını belirten BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Asıl hedef alınması gereken evlatlarımızı kahpece öldüren terör örgütüdür. Kınanması gereken PKK’dır. Bu üzüntülü hadisede bile gördük ki PKK’nın Meclis’teki uzantısı HDP bunu kınamaktan geri durdu” dedi.

“Terörle mücadele konusunda terörü destekleyenler neredeyse bununla mücadele edilmesi gerekiyor” diyen Destici, BBP olarak bu konudaki duruşlarının çok açık olduğunu ve aynı şekilde Cumhur İttifakı’ndaki konumlarını da koruduklarını söyledi.

Destici: Önemli olan niyettir

Operasyonun başarısı hakkındaki soru üzerine Destici, “Sınır dışı harekatlarımız en son Gara operasyonuna da baktığımız zaman bizim kahramanlarımızın bir mağarada tutulduğu öğreniliyor ve buraya bir operasyon düzenleniyor. Operasyonun amacı kahramanlarımızı sağ salim kurtarmaktır. Önemli olan niyettir. Onlar şehit olmadan alınmak istenmiştir. Ama burada önemli olan niyettir. Bu niyetle bu operasyon yapılmıştır” diye konuştu.

“Ha Kandil’deki Karayılan, ha Meclis sıralarında oturan karaçıyan”

Destici, bir gazetecinin Kılıçdaroğlu’nun sorduğu sorular hakkındaki görüşü üzerine, Milli savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun TBMM Genel Kurulu’nda operasyonla ilgili yaptıkları bilgilendirmede bazı bilgileri açıklamamalarının doğal olduğunu belirterek ise şöyle konuştu:

“Bazı sorular kamuoyu önünde sorulur. Bazı sorular da kapalı bir şekilde sorulur. Meclise gelen iki bakanımız bilgilendirmeye geldi. İki bakanımız PKK’nın uzantısı olduğu Meclis’te ne kadar bilgilendirme yapacak. Ha Kandil’deki Karayılan, ha Meclis sıralarında oturan karaçıyan. Ha duran Kalkan, ha Pervin Buldan. Hal böyle iken nasıl, ne kadar bilgilendirebilecekler. Zaten bu bilindiği için iki bakanımız hem sayın genel başkanı hem de İYİ Parti’nin kıymetli genel başkanını ziyaret ettiler ve bildiğimiz kadarıyla daha özel bilileri kendileri ile paylaştılar. Biz meseleye böyle bakıyoruz. Sayın genel başkanın (Kılıçdaroğlu) devlet adamlığı ve vatanseverliği konusunda bizim bir şüphemiz yok. Siyasi üslupta farklılıkalr olabilir ama gerilimi artırmadan herkes görüşünü dile getirebilir. Ama asıl meselemiz ülkemizin bütünlüğü. Burada daha hassas olunması lazım ve bu hassasiyetin taşındığını da görüyorum. Dolayısıyla bu meseleyi daha ileri taşımanın da çok iyi sonuçları olmayacağını düşünüyorum. Bizim birliğe, oturup konuşup konuşarak meseleleri çözmeye ihtiyacımız var”

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU