Suda indirim vaadi de hayata geçti, iki aday Twitter’dan atıştı

İBB Meclisi’nin bayramlarda toplu taşımanın ücretsiz olması, öğrenci akbili ve su faturalarında indirim kararlarının ardından adaylar arasında “vaat tartışması” başladı

Fotoğraf: AA

İBB Meclisi’nin öğrenci akbilinde indirim ve bayramlarda ücretsiz toplu taşıma kararlarına su fiyatlarında indirimi de eklemesi “vaat tartışması” çıkardı

"Hanede yaşayan kişi bazlı dinamik tarifelendirme" olarak adlandırılan yeni uygulama ile evlerde yüzde 46'ya kadar, iş yerlerinde ise yüzde 10 indirim sağlanacağı açıklandı. 30 metreküpe kadar, tüketilen her 2,5 metreküp suyun 0,5 metreküpünün ise “İnsani Su Hakkı” kapsamında ücretsiz olacağı duyuruldu.

İstanbullular için arka arkaya gelen indirim haberleri “Bunları ben vaat ettim” atışmasına yol açtı.

İBB Meclisi’nin öğrenci akbilinde indirim ve bayramlarda ücretsiz seyahat kararlarını “18 günlük icraatımızdır” sözleriyle değerlendiren İmamoğlu, “suda vadettiğimiz  %40 indirimin de takipçisiyiz” yorumunda bulundu.


Günün sonunda suda yapılan indirim haberi Anadolu Ajansı tarafından servis edilirken “AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım'ın seçim vaatleri arasında yer alan suda indirim, Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu imzasıyla teklif haline getirilerek İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşındı.” ifadeleri kullanıldı.

 

Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Binali Yıldırım ise İBB’nin resmi hesabından duyurulan suda indirim haberinin üzerine “Görevde olduğu süre boyunca sözlerini yerine getirmek yerine veri çalmayla, musakka-antrikot muhabbetiyle uğraşanların sebep olduğu arızalar gideriliyor. AK Parti'nin teklifiyle 2 gün içinde hayata geçen bu yeniliklerin inşallah devamı gelecek” notunu düştü.

 

 

Bunun üzerine yeni bir hamle yapan Ekrem İmamoğlu, mazbatası alınmadan önce söz konusu indirimlere ilişkin verdiği talimatın belgelerini paylaştı.

 


 

 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU