Bakan Selçuk: Şubatın son haftası öğretmenlerimize aşıların ilk dozu yapılacak

Selçuk, yüz yüze eğitime giren öğretmenler ön sırada olmak üzere aşı listelerinin Sağlık Bakanlığı'na iletildiğini belirtti

Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Iğdır'ın Aralık ilçesindeki Gödekli İlkokulu'nda düzenlenen 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci yarıyıl açılış törenine katılarakaçıklamalarda bulundu.

İkinci yarıyılın hayırlı olmasını dileyen Selçuk, şu an itibarıyla köylerde bulunan ilkokul düzeyinde yaklaşık 6 bin birleştirilmiş sınıf ile 2 bin 700 anaokulunda tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlandığını ifade etti.

Selçuk, 1 Mart'ta okul öncesi, özel eğitim, ilkokul ile lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlanan 8 ve 12. sınıf öğrencirinin de eğitime başlayacağını kaydetti.

"Şubatın son haftasında öğretmenlere aşı yapılmasına başlanacak"

Okullarda alınacak tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulunan Selçuk, şunları kaydetti:

Sınıf, öğretmenler odası, okul bahçesi gibi bir okul binasında aklınıza gelebilecek her ortak kullanım alanı için ayrı ayrı kurallar belirledik. Kılavuzun yayımlanmasının hemen ardından okullarımızın hijyen şartlarının iyileştirilmesi adına 'Okulum Temiz' belgelendirme programını yürürlüğe aldık. Bugün itibariyle okulların yüzde 98,2'sini oluşturan 49 bin 361 okulumuz, 'Okulum Temiz' belgesiyle yüz yüze eğitime hazır hale geldi. Bunların yanında okulla bir bağı bulunan herkesin HES uygulaması ile Kovid-19 virüsüne yakalanmış olması ve temaslı olma durumları okul müdürlerine bildirilmektedir. 

Öğretmenlere uygulanacak aşı programıyla ilgili ise Selçuk, "Yüz yüze eğitime giren öğretmenler ön sırada olmak üzere listeler Sağlık Bakanlığına iletildi. Bu listeler randevu sistemine işlenmeye başlandı. Şubatın son haftası öğretmenlerimizin ilk doz aşılarının yapılmasına başlanacak" dedi.

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU