Kadir Topbaş son yolculuğuna uğurlandı

İmamoğlu, Topbaş için "Kadir ağabey kimliğiyle siyasette de çok farklı bir davranış biçimine sahipti. Kimsenin kalbini kırmamaya özen göstermiştir" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi görürüken yaşamını yitiren eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş için İBB'nin Saraçhane Yerleşkesi ve Fatih Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Topbaş için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bir konuşma yaptı. İmamoğlu, konuşmasında "Topbaş'ın İstanbul'a uzun yıllar hizmet ettiğini, kendisine büyük bir teveccüh olduğunu belirterek" şunları ifade etti: 

İstanbul gibi bir şehri yönetmek üzere vatandaş tarafından görevlendirilmek büyük bir onurdur, herkese nasip olmaz. Maalesef Kovid-19 tedavisinin ardından kaybettiğimiz Kadir Topbaş beyefendiyi hep beraber uğurlayacağız. Az önce bahsettiğim onuru kıymetli Kadir Topbaş 4 kere yaşamıştır. Biri Beyoğlu Belediye Başkanlığı, 3'ü de İBB Başkanlığı. Kadir Topbaş, hem İstanbul hem de İBB kurumu için çok kıymetli bir yere sahiptir. Vatandaşımızın kendisine gösterdiği büyük bir teveccüh vardır, bunda hiçbir kuşku da yoktur. Topbaş, İstanbul'a yaptığı hizmetlerle teveccüh görmüştür. İBB fertleri kendisini her zaman şükranla anacaktır. Kadir ağabey kimliğiyle siyasette de çok farklı bir davranış biçimine sahipti. Kimsenin kalbini kırmamaya özen göstermiştir. İstanbul'a bize göre 20 yıl hizmet etmiştir. Allah razı olsun, mekanı cennet olsun.

 

Törenden sonra Topbaş'ın cenazesi, öğle vaktinde kılınacak cenaze namazı için Fatih Camisi'ne doğru yola çıkarıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buradaki törene de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Kadir Topbaş Bey ile yol arkadaşlığımız Çarşamba’da İstanbul İmam Hatip Okulu’nda başladı. Tabii okula girdiğimizde Kadir ağabeyimiz benim 4-5 sınıf üstündeydi. O zamanlar aynı zamanda oranın kantinine bakarlardı. Orada başlayan yol arkadaşlığımız davada da beraber sürdü.

 

"Büyük bir musibetle karşı karşıyayız"

Topbaş'ın cenazesinin Fatih Camisi'nin haziresine defnedileceğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

Orada da çok değerli arkadaşları olacak. O arkadaşlarıyla beraber de inşallah Rabbim sevgili Habibi'nin livaül hamd ismiyle müsemma sancağı altında buluşturur. Hep birlikte bizleri buluşturur inşallah. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Malum büyük bir musibetle karşı karşıyayız. İşte bu koranavirüs belası birçok yol arkadaşlarımızı bizden ayırdı, ayırıyor ve büyük bir mücadele bu süreç içerisinde veriliyor. Rabbim yar, yardımcımız olsun. Tüm şehitlerimize Rabbim sevgili Habibi'ne komşu eylesin. Şu anda hasta yatağında medet bekleyenler var, Rabbim onlara da inşallah yardımını göndersin. Hep birlikte bir Fatiha ile Kadir Ağabeyimizi uğurlayalım inşallah.

Oğlundan ölüm nedeniyle ilgili açıklama

Topbaş'ın oğlu Hüseyin Topbaş, babasının ölümüyle ilgili şunları söyledi:

Korona ile başlayan bir süreç oldu. Koronadan sonra ikincil enfeksiyonlarla organ yetmezliğinden dolayı vefat etti. Dün itibariyle hayatını kaybetti. Üzgünüz tabi. Çok üzgünüz. Ama çok güzel bir hayat yaşadı. Bizlere çok şeyler öğretti. Eminim mekanı cennet olacak.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU