Kadir Topbaş için siyasilerden taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti lideri Akşener ve İBB Başkanı İmamoğlu, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın vefatı nedeniyle paylaşımda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın vefatı nedeniyle paylaşımda bulundu / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın vefatı nedeniyle paylaşımda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, kıymetli yol arkadaşımız Kadir Topbaş'ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Kadir Bey'i, İstanbul'a ve ülkemize kattıklarını unutmayacağız. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Erdoğan, Kadir Topbaş'ın yarınki cenaze törenine katılacak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, bazı programlara katılmak üzere memleketi Rize'de bulunan Erdoğan, buradan İstanbul'a geçerek Topbaş için yarın öğle namazının ardından Fatih Camisi'nde düzenlenecek cenaze törenine iştirak edecek.

Akşener de mesaj paylaştı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Kadir Topbaş'ın vefatı üzerine yaptığı paylaşımda "İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eski Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, Covid-19 sebebiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum..." dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan taziye mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Topbaş için paylaştığı mesajda, "Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarından Kadir Topbaş’a vefatı nedeniyle Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu: İBB ailemize baş sağlığı dilerim

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, Kadir Topbaş'ın vefatı nedeniyle sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

İmamoğlu Kadir Topbaş ile birlikte bir fotoğrafını da eklediği paylaşımında, “Covid-19 tedavisi nedeniyle bir süredir yoğun bakımda olan, 13 yıl boyunca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şehrimize önemli hizmetler sunan Kadir Topbaş'ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Yakınlarına, sevenlerine ve İBB ailemize baş sağlığı dilerim” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından, müstesna şahsiyet Kadir Topbaş'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Çok sevdiği İstanbul’a emsalsiz hizmetleri ve beyefendiliği ile her daim hafızalarımızda yerini koruyacak olan merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Davutoğlu ve Babacan'dan taziye mesajı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Topbaş için taziye mesajı yayımlandı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Davutoğlu, "Önceki dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız kıymetli dostum Kadir Topbaş'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Gayretlerine ve samimiyetine şahidiz. Allah'tan merhuma rahmet, ailesine ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ederim. Ruhu şad, mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Babacan ise yaptığı paylaşımda, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eski Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU