Marvel'ın Eternals filmi, Sonsuzluk Savaşı'ndaki süregelen Thanos gizemini açıklayabilir

Marvel Sinematik Evreni filminin kasımda sinemalarda gösterime girmesi bekleniyor

Josh Brolin, Avengers: Sonsuzluk Savaşı'nda Thanos rolünde (Marvel Studios)

Bazı Marvel hayranları, yakında vizyona girecek Eternals filminin Sonsuzluk Taşları destanının önemli bir parçasını dolduracağını düşünüyor.

2018 yapımı Avengers: Sonsuzluk Savaşı (Avengers: Infinity War) filmindeki kötü karakter Thanos'un (Josh Brolin) mutlak güce sahip Sonsuzluk Taşları'nı ele geçirerek bunları nihayetinde evrendeki tüm yaşamın yarısını yok etmek için kullandığı görülmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bununla birlikte, Thanos'un 6 taştan 5'ini (Ruh, Zihin, Gerçeklik, Uzay ve Zaman Taşları) tam olarak nasıl ele geçirdiği gösterilse de, karakterin Güç Taşı'nı arayışı sadece diyalogla geçiştiriliyor.

Sonsuzluk Savaşı'nın başında halihazırda Güç Taşı elindeyken ortaya çıkan Thanos, taşı Xandar gezegenine saldırısı esnasında ele geçirdiğinden bahsediyor. Ancak bunun aslında nasıl gerçekleştiğini hiçbir şekilde görmeyiz.

Hayranlar, çoktan gün yüzüne çıkan Eternals detaylarına dayanarak filmin Sonsuzluk Taşları'nın yaratılışından nihayetinde Thanos'un elinde yok oluşuna kadar taşların tarihlerine derinlemesine bir bakış sağlayacağına inanıyor.

Eternals, binlerce yıldır gizlice Dünya'da yaşayan ve Eternaller olarak bilinen bir grup ölümsüz uzaylıya odaklanıyor. Hikayeleri, Sonsuzluk Taşları'yla bağlantılı olan ve Celestialler olarak bilinen Marvel'daki bir başka canlı türüyle iç içe geçmiş durumda.

Galaksinin Koruyucuları'nda (Guardians of the Galaxy) Koleksiyoncu karakteri (Benicio del Toro) gardiyanlara Güç Taşı'nı kullanan bir Celestial'ın kaydını gösterir.

 

a.jpg
Brolin, Sonsuzluk Savaşı'nda Thanos rolünde (Marvel Studios)

 

Hikaye, Endgame'de yaşanan olaylardan bin yıl önce başlayıp Marvel Sinematik Evreni'nin (MCU) tarihinde bir şekilde evrenin "bugününe" doğru ilerlediğine göre, filmin Thanos'un Güç Taşı'nı ele geçirmesi gibi Marvel zaman çizelgesinde halihazırda var olan anlarla kesişebilmesi mümkün.

Bazı teorilere göre de film, diğer taşların ilk yaratılışına giden izi takip ederek bu nesnelerin nasıl Thanos'un eline geçtiğini gösterebilir.

The Eternals'ın, Kasım 2021'de sinemalarda gösterime girmesi bekleniyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU