Güney Afrika, mutasyonlu virüste etkisiz bulunan AstraZeneca aşısını satmayı değerlendirecek

Güney Afrikalı yetkililer pazar günü, ülkenin aşı programı kapsamında AstraZenaca'nın koronavirüs aşısının askıya alındığını açıklamışlardı

DSÖ,  AstraZeneca aşısının Güney Afrika'daki uygulamasının durdurulması sonrası aşı üreticilerini uyarmıştı / Fotoğraf: AFP

Güney Afrika Sağlık Bakanı Zweli Mkhize ülkenin satın aldığı AstraZeneca tarafından geliştirilen koronavirüs aşısını satmayı değerlendireceklerini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mkhize "AstraZeneca aşılarını satmak da bir opsiyon. Bunu değerlendireceğiz ama önce biliminsanları bu konuda ne yapmamız gerektiğini söylemeli" dedi.

Güney Afrikalı yetkililer Pazar günü, ülkenin aşı programı kapsamında AstraZenaca'nın koronavirüs aşısının askıya alındığını açıklamışlardı. Yapılan çalışmalar aşının ülkede görülen koronavirüs mutasyonunun hafif ile orta vakalarında çok düşük koruma sağladığını göstermişti.

DSÖ aşı üreticilerini uyarmıştı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Birleşik Krallık-İsveç ortaklığındaki AstraZeneca aşısının Güney Afrika'daki uygulamasının durdurulması sonrası aşı üreticilerini uyarmıştı.

DSÖ Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Virüslerin mutasyona uğradığını biliyoruz. Ve aşıların etkili olabilmeleri için mutasyonlara uyumlu hale getirilmesi gerektiğini de biliyoruz" uyarısında bulunmuştu.

 

Reuters, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU