CHP’li Özel: Psikolojik iktidar el değiştirmiştir

Özel, muhalefetin iktidar gibi davrandığını gündem belirlediğini ifade etti

Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Millet İttifakı’nın oluşturduğu mutabakatın kendisini aştığını ifade ederek, “Bu nedenle psikolojik iktidar el değiştirmiştir” dedi.

Özel gündeme ilişkin olarak partisinin Manisa İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

CHP’li Özel açıklamasında, iktidarın herkesi terörist ilan ettiğini, ancak 2020 Yüksek Askeri Şurası’nda Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı’na atadıkları Tuğgeneral’in FETÖ’cü çıktığını ifade etti.

“Herkese terörist diyenlerin atadıkları terör örgütü mensubu çıkar ama kendileri hiç utanmadan bu görevlere devam etmektedir” ifadelerini kullanan Özel, “Boğaziçi’nin öğrencileri değil ama sizin daha bu ağustos ayında atadıklarınız terör örgütü mensubu çıkmaktadır. Biraz özeleştiriye, utanmaya, yutkunmaya ve yalan siyasetine başvurmamaya davet ediyoruz” diye konuştu.

“Anayasa Erdoğan için değil, her doğan için yapılır”

Yeni Anayasa tartışmalarıyla ilgili de konuşan Özel, bu çalışmaları, gündem değiştirme çabası olarak değerlendirdi:

Düne kadar bu Anayasaya övgüler düzenler, en iyisini yaptık diyenlerin geldikleri durum hazindir. Hatta biraz gülünç bir durumdur. Anayasa yapılırken her doğana yapılır Erdoğan’a yapılmaz. Erdoğan’a yaptıkları Anayasa sadece Erdoğan’ın üzerine uygun dikilmiştir, kimsenin üzerine uymaz. Ama 2 yıl geçtiği için Erdoğan’a da uymamakta, bir kolu kısa bir kolu uzun gelmektedir. Bunun çaresi Erdoğan için değil her doğan için bir Anayasa yapmaktır.

Meşruiyetini kaybetmiş, seçim sonuçlarında yüzde 50’nin üzerinde küçük bir farkla geçmiş bir Anayasa varken bugün toplumun yüzde 75’i partili bir cumhurbaşkanına karşıdır. Yüzde 68’i ekonomik krizin tek adam rejiminden bugünkü Cumhurbaşkanı Hükümet sisteminden kaynaklandığını düşünmektedir. Memleketin 128 milyarı damatla birlikte kayıptır. 128 milyar dolar ve damat ortada yoktur. Bu şartlar altında yapılacak olan kadını, dezavantajlı grupları koruyacak, herkesin gerçekten eşit olduğu, hukukun üstünlüğünün olduğu bir Anayasayı yapmak için yeni bir meclisin oluşması gerekmektedir. Bunun için çare sandıktır, çare millettir. Bıçak kemiktedir. Bir sene bu ülkeye Anayasayı tartıştıralım, esnaf, memur, çiftçi sussun yerine herkes sesini yükseltecek. Bugüne kadar millete tepeden bakan kibirliler susacak, sandıkta da hakkını teslim edeceklerdir.

“Muhalefet iktidar gibi davranmakta, gündem belirlemektedir”

Millet İttifakı’nın güçlendirilmiş parlamenter sistem konusunda mutabakatının tam olduğunu ifade eden Özel, “Millet ittifakında mutabakat tamdır, ancak millet ittifakındaki bu mutabakat millet ittifakını da aşan bir güce sahiptir. Bu gücün, bu toplumsal talebin karşısında Cumhur ittifakının durması mümkün değildir. Bu yüzden psikolojik iktidar el değiştirmiştir, muhalefet iktidar gibi davranmakta, önermekte ve gündem belirlemektedir, iktidar da muhalefet gibi davranmakta ve sadece eleştirmektedir. Muhalefete muhalefet etmeyi iktidar sanmak, iktidarın son döneminde olduğunun itirafıdır” dedi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU