Hollywood tabelasını "Kutsal Meme" olarak değiştiren fenomen ve arkadaşları gözaltına alındı

Ünlü modelin Instagram hesabı çıplaklık nedeniyle askıya alınmıştı

Tabelayı değiştirmeye çalışan ekip meme kanserine dikkat çekmek istediklerini söyledi (Steve Alper/Los Angeles Times)

Los Angeles'ta bulunan ikonik "Hollywood" yazısını "Hollyboob" (Kutsal Meme) şeklinde değiştiren ve meme kanseri farkındalığına dikkat çekmek istedikleri için böyle bir eylemde bulunduklarını söyleyen 6 kişi pazartesi ters kelepçe yapılarak gözaltına alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The New York Post'un haberine göre polisin gözaltına aldığı 6 kişi arasında ünlü model Julia Rose da yer alıyor. Rose, ABD'deki 2019 beyzbol şampiyonluk serisinde (2019 World Series) göğüslerini canlı yayında göstererek kendisinden söz ettirmişti. 

Ünlü fenomen yapılan eylem nedeniyle sosyal medyada pek çok takipçisinin övgüsünü aldı ve polisin ellerini arkadan kelepçelediğinin görüldüğü videoyu Twitter hesabından paylaştı.

Rose ve diğer 5 kişinin Mount Lee tepesine çıkarken fark edilmesi üzerine bir polis helikopteri ve bekçiler harekete geçerek ekibi yakaladı. 

Fotoğraflar meşhur tabeladaki "W" harfinin üzerine "B" harfinin bulunduğu bir muşamba örtüldüğünü ve "D" harfinin de değiştirildiğini gösteriyor. Bahsi geçen fotoğrafta tabelanın "Hollyboob" (Kutsal Meme) yazacak şekilde değiştirildiği görülüyor. 

 

 

Tepeye izinsiz çıktıkları için gözaltına alınan grup daha sonra serbest bırakıldı. 

Los Angeles Times'ın haberine göre, Los Angeles Polis Teşkilatı amiri Steve Lurie "Vandallık söz konusu değil çünkü tabelaya herhangi bir zarar verilmedi" ifadelerini kullandı.

 

a.jpg
(Twitter/@JuliaRose_33)

 

Rose eylemin aynı zamanda çıplaklık nedeniyle hesabını askıya alan Instagram'a bir protesto olduğunu söyledi. Model şu ifadeleri kullandı:

Bu onlara sesimi hâlâ çıkarabildiğimi göstermek içindi. Neredeyse bir milyon takipçisi olan ShagMag hesabı çıplaklık nedeniyle devre dışı bırakıldı fakat Playboy'un yaptığından daha fazlasını yapmıyorum bu yüzden hesaplarıma ayrımcılık yaptıklarını düşünüyorum.

 

Independent Türkçe, The New York Post, Los Angeles Times

DAHA FAZLA HABER OKU