Akit yazarı: YÖK görevini yapmalı

"Kimsenin, bu ülkenin huzurunu kaçırmaya, Boğaz’ın karşısına geçip, viskilerini yudumlarken, tahrik ettikleri gençlerin ölümünü zevkle seyretmeye hakkı yoktur"

Fotoğraf: Twitter

Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, Boğaziçi Üniversitesi’nde Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasını protesto eden öğretim görevlileri için “Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) görevini yapması gerektiğini” söyledi.

Karahasanoğlu bugünkü köşe yazısında “Öğrenciler bir protestoda bulunurlar.. ‘Gençlik heyecanı der’ geçersiniz.. Ama öğretim üyelerinin, hem de üniversitesinin içinde.. Rektörlük odasının bulunduğu yöne sırtlarını dönerek.. Topluca yaptıkları eylemin adı nedir? Bu eylemi gören gençlerin ne yapmalarını bekliyoruz? Evet, o gençler uyanık olmalı..” diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öğretim görevlileri için YÖK’ü “göreve çağıran” Akit yazarı, şu ifadeleri kullandı:

Boğaziçi Üniversitesi alanı içinde gösteri yapan öğretim üyelerinin eylemleri “amire karşı fiili saldırı” değilse nedir?

İlla, ellerine bir silah alıp, Rektör’e saldırmaları mı gerekiyor?

Bir protesto yaparsınız, haydi anladık diyelim..

Sonraki protestolar, özellikle de gençleri tahrik edecek şekilde yapılan gösteriler..

Hele hele bir de medyaya yapılan açıklamalarla, “Rektör, kendisine yardımcı bulamıyor.. Rektör yardımcılığı görevine atanması düşünülenler uyarılıyor” tehditleri yapılan bir ortamda..

Bu yaşananların, savcılık tarafından açılacak soruşturmaya bile konu olması gerekir de..

Disiplin soruşturmasına, haydi haydi konu olması gerekir..

Kimsenin, bu ülkenin huzurunu kaçırmaya, Boğaz’ın karşısına geçip, viskilerini yudumlarken, tahrik ettikleri gençlerin ölümünü zevkle seyretmeye hakkı yoktur.

YÖK görevini yapmalıdır.

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU