AK Parti'li Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı görevinden istifa etti

Sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini belirten Arı, "Bu kardeşiniz, eğer tek kuruş boğazından aşağıya inmişse Rabbim benim boğazıma durdursun ve bugün canımı alsın" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: İHA

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, bugün düzenlediği basın toplantısında görevinden ayrıldığını açıkladı.

Görevde olduğu süre boyunca Nevşehir'e hizmet ettiğini belirten Arı, "Tamamen sağlık nedenleri ve sorunları nedeniyle, 21 aydır onur ve şerefle, başı dik bir şekilde hizmet ettiğim Nevşehir Belediye Başkanlığından istifa ediyorum" açıklamasında bulundu.

Konuşmasında sitem de eden Arı, "Bu sağlık sorunlarıyla ilgili acaba toparlayabilir miyim derken, belediye başkanı arayanları da Allah'a havale ediyorum. Bu kardeşiniz, eğer tek kuruş boğazından aşağıya inmişse Rabbim benim boğazıma durdursun ve bugün canımı alsın" dedi.

Arı şöyle devam etti:

Biz görevimizi en iyi şekilde yaptık. Başımız dik, alnımız açıktır. Ancak daha önce bahsetmiş olduğum gibi; siyasette, ticarette, bürokraside ayrılanların arkasından çok şey söylenir. O yüzden bu belediye başkanı arayan arkadaşlardan istirhamım bu sağlık sorunlarını başka bir mecraya çekip benimle ilgili algı yapmasınlar. Yani toplumdaki sevgimize, bu şehrin bize olan muhabbetine leke getirecek, kendileri veya yakınları aracılığıyla itibar suikastına kalkışırlarsa onları halka ve Hakk’a havale ediyorum.

Ne olmuştu?

Bazı haber sitelerinde, AK Parti'li Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın, kendinden önceki yönetimin yolsuzluk dosyalarını araştırdığı ve bu nedenle baskı gördüğü iddiaları yer almıştı

Bu nedenle AKP Genel Merkezi’ne istifa dilekçesini verdiği ve bağımsız belediye başkanı olarak devam edeceği iddia edilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU