Akşener: Cinping Perinçek, Erdoğan ve Bahçeli'yi esir almış

"Her gün, her yerde, her fırsatta, duyana duymayana, Doğu Türkistan’daki insanlık dramını anlatacağız"

Akşener, konuşmasında "Doğu Türkistan’ın evladı, Kaşgarlı Nursimangül Abdurraşid kardeşimiz aramızda. Kürsüyü ona, sözü de, atalar diyarı Doğu Türkistan’a bırakıyorum" dedi. (Fotoğraf: İYİ Parti)

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhur İttifakı’nın Çin’in Uygur Türklerine dair uyguladıkları politikalara ses çıkarmadığını belirterek “Çin’in Türkistan’da Uygur kardeşlerimize uyguladığı zulme Avrupa’dan Amerika’dan ses geliyor ama Ankara’dan hala çıt çıkmıyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri, AK Parti ve MHP’yi Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’in “ele geçirdiğini” söyledi. Perinçek’in ismini Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’e benzeterek telaffuz eden Akşener, şu ifadeleri kullandı:

Görüyoruz ki Çin Merkez Komitesi Türkiye Komiseri, namı diğer “kısmen iktidar”, sayın Cinping Perinçek, “Müslümanım” diye diye gezen Sayın Erdoğan’ı da, “Türk Milliyetçisiyim” diye diye gezen Sayın Bahçeli’yi de, nasıl olduysa esir almış. Çin’in, Türkistan’da, Uygur kardeşlerimize uyguladığı zulme, Avrupa’dan, Amerika’dan ses geliyor, ama Ankara’dan hala çıt çıkmıyor.


“Böyle cıvıklık olmaz”

Türkiye’nin Çin ile imzaladığı “suçluların iade anlaşması”nı hatırlatan Akşener, şöyle devam etti:

En büyük Türk, en has Müslüman kendileridir ama, “Müslüman Türküm” dediği için zulüm gören kardeşlerimizi duymuyor, iki laf edemiyorlar. Böyle cıvıklık, böyle ciddiyetsizlik olmaz. Böyle devlet yönetilmez. Yazıklar olsun. Ayrıca ortada bir de Çin’le 2017 yılında yapılmış bir, “Suçluların İadesi Anlaşması” var. Bunu Dışişleri Komisyonu gündemine almaya cesaret edebilecekler mi çok merak ediyorum. Buradan ilan ediyorum bunu yapacak kişi, kardeşlerimizin mezalimine imza atacak kişidir. Ve bunu bir utanç nişanı olarak, ömür boyu taşıyacaktır.

Akşener, ayrıca AK Parti ve MHP’nin Uygur Türklerine yapılanlara susmasına karşın kendilerinin susmayacağını belirterek “Her gün, her yerde, her fırsatta, duyana duymayana, Doğu Türkistan’daki insanlık dramını anlatacağız” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU