Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şu anda CHP'de "tek adamcağız" siyaseti işliyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, "Türkiye'nin ilk siyasi partisini tek bir adamcağıza mahkum ettiler" dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Denizli, Mersin, Uşak il kongrelerine canlı bağlantıyla katılarak açıklamalarda bulundu.

AK Parti'deki birlik ve beraberliğin, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 2024 yerel seçimlerinde partiyi başarıya ulaştıracağını dile getiren Erdoğan, "AK Parti kendini yenileyebilme kabiliyeti yüksek bir parti olarak göstermiştir. Bunu bir kez daha milletimize ispatlayacağız" dedi.

Partisinin seçimlere şimdiden hazırlanması gerektiğini vurgulayan Erdoğan şöyle devam etti:

Önce gönül kazanacağız, sonra oy isteyeceğiz. Ülkemizde ulaşmadığımız, gönlüne dokunmadığımız tek bir kişi dahi varsa bu bizim telafi etmemiz gereken bir eksiğimizdir. Genel Başkanı'ndan sandık görevlisi ve üyesine kadar bu siyaset tarzı AK Parti'yi iktidara taşımız ve 18 yıldır kalmasını sağlamıştır. Bundan uzaklaşıyorsak milletimizle gönül bağını zayıflatırız. Cumhur İttifakı'nı ve AK Parti'yi güçlü tutmalıyız. 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı ve AK Parti'yi zafere sizler taşıyacaksınız. Önümüzdeki dönemde göstereceğiniz gayret, emek ve fedakarlık için her birinize şimdiden teşekkür ediyorum.

"CHP diye bir parti olup olmadığı tartışmalıdır"

Erdoğan konuşmasında, Cumhuriyet Halk Partisi ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirdi.

"CHP diye bir parti olup olmadığı tartışmalıdır" diyen Erdoğan, "CHP hiç mi bir işe yaramıyor? Elbette CHP'nin ifa ettiği bir görev var. Terazinin bir kefesinde HDP diğer kefesinde İYİ Parti var. CHP'nin görevi ise bu teraziyi dengede tutarak bir ittifakı bir arada tutmaktır" ifadelerini kullandı.

CHP'nin yıllarca AK Parti'yi "tek adamlıkla" suçladığını söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

Şu anda CHP'de tek adamcağız siyaseti işliyor. Türkiye'nin ilk siyasi partisini tek bir adamcağıza mahkum ettiler. Ülkemizde her genel başkanın bir geliş hikayesi vardır. Kasetle gelen tek genel başkan bu zattır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yazıkonak’ta Elazığ depreminin birinci yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek anma ve deprem konutları anahtar teslim töreni öncesi açıklamalarda bulundu.

Depremzedelere seslenen Erdoğan, evlerini kaybeden depremzedeler için en iyi evlerin yapıldığını dile getirdi.

Yıkılan binaların yapılabileceğini ama giden hayatların geri gelmeyeceğini söyleyen Erdoğan şunları kaydetti:

Fakat sizler öyle bir imani tavır ortaya koydunuz ki, o tavırla bize güç verdiniz. Gerek İçişleri Bakanım Süleyman Soylu Bey, Gerek Çevre Şehircilik Bakanım Murat Kurum Bey, gerek yardımcım olan Fuat Bey, valimiz, belediye başkanımız, tüm milletvekillerimiz, hep birlikte bu işin takibini yaptılar. Çalıştılar, koşturdular. Bütün mesele okulları ile camileri ile, şurada oturdukları daireleri ile onlara mutlu imkan sağlamak bizim görevimiz değil mi? Görevimiz. Devlet yük değildir, yük alır yük. Devlet, vatandaşının mutluluğu ile mutlu olur. Onun için geçmişte ne demişler devlete, 'Devlet Baba' demişler. Hamdolsun biz bu millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldik. Biz sizin hizmetçiniziz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında, törene katılan depremzedelerin sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü. 

Ekran Görüntüsü (276).jpg
Cumhurbaşkanı Erdoğan, anahtar teslim törenine katılan depremzedelere hitap etti

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU