Orhan Uğuroğlu: Tek bir savcı hala benim ifademi almadı

"Ortada dosyama bakacak savcı yok… Ama olmayan savcıya tehdit çok…"

Fotoğraf: Twitter

Ankara’da saldırıya uğrayan gazeteci Orhan Uğuroğlu, hala ifadesinin alınmadığını söyledi.

Yeniçağ yazarı Uğuroğlu, bugünkü köşe yazısında saldırıya uğramasına yönelik açılan soruşturma hakkında yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uğuroğlu, şunları söyledi:

40 yıllık meslektaşım Sözcü yazarı Saygı Öztürk sağ olsun yazılarında Selçuk Özdağ, Afşin Hatipoğlu ve bana yapılan saldırıların peşini bırakmıyor.

Saygı Öztürk yazısında şu gerçeği ortaya koydu:

"Selçuk Özdağ'a ve Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu'na saldırı yapıldığında, Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlara bakan savcıların bağlı olduğu Başsavcı Vekili Alparslan Tufan nöbetçi Başsavcı Vekili idi. Müracaat savcıları da ona bağlı olarak çalışıyordu.

Başsavcı Vekili Tufan, bazı milletvekilleri ve partililer tarafından hedef alındı ve sosyal medyada aleyhine yayınlar yapıldı.

Ama şunu unutuyorlar, Başsavcı Vekili'nin soruşturma görevi yok. Yani ne Özdağ ne de Uğuroğlu'nun soruşturmalarını Alparslan Tufan yürütmeyecektir."

Sevgili Saygı kardeşim, teşekkürler gerçeği böylece öğrendim.

Ancak Sayın Tufan'a saldıranların amacı, "Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla" şeklindedir.

Saldırıya uğradığımın 9. günündeyim. Tek bir savcı hala benim ifademi almadı. Ortada dosyama bakacak savcı yok… Ama olmayan savcıya tehdit çok… Bana saldıran 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest. Başsavcı Vekili Alparslan Tufan neden soruşturmanın devamı için Özdağ ve benim dosyalarımı bir savcıya vermedi ki? Saldırı anının güvenlik kamerası görüntülerinde çok net görülüyor ki aracı ile bana çarpmada "öldürme" kastı var.

Yazısının devamında kendisine saldıran kişilerin isimlerini paylaşan Uğuroğlu, “4 saldırganın ifadelerini okudum. Birbirleri ile çelişkili yalanlarla doludur” ifadesini kullandı.

 

 

Yeniçağ, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU