Hama'nın kuzeyindeki TSK gözlem noktasının çevresine topçu saldırısı yapıldı

Son günlerde tansiyonun yükseldiği Suriye'deki TSK gözlem noktalarının çevresinde de hareketlilik artıyor

TSK'nın İdlib'de 12 gözlem noktası var. Askeri konvoylar zaman zaman bu noktalara yönelik ikmal görevinde bulunuyor / Fotoğraf: AA (Arşiv)

Türkiye, Rusya ve İran'ın garantör olduğu Astana Mutabakatı çerçevesinde kurulmaya çalışılan "İdlib gerginliği azaltma bölgesi" sınırları içindeki 10 numaralı TSK gözlem noktası çevresine topçu saldırısı düzenlendi.

Bugün (12 Mayıs) 12:45 sularında gerçekleştirilen saldırı Hama'nın kuzeyinde bulunan Zaviye bölgesindeki TSK gözlem noktasının çevresine yapıldı. 

Independent Türkçe'nin yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, gözlem noktasının çevresine yaklaşık 10 topçu atışı yapıldı.

Saldırıda gözlem noktasına herhangi bir isabet olmazken can kaybının da yaşanmadığı bildirildi.

Rusya ve İran'ın gözlem noktaları da var

Bölgede Rusya'nın yanısıra İran'ın da gözlem noktaları bulunuyor. TSK'nın gözlem noktası muhaliflerin denetimi altında bulunan bölgelerdeyken Rusya ve İran ise noktalarını Şam yönetiminin denetimi altındaki bölgelere kurdu.

Bugün yapılan topçu atışının ise rejim güçleri ile İran destekli yabancı milislerin birlikte hareket ettiği bölgeden yapıldığı ifade ediliyor. Bu alanlardan TSK gözlem noktaları çevresine 10 günde 5 saldırı yapıldığı öğrenildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU