Çin'de vaka sayıları 100'ün üzerinde: Ülkede 2 hastane karantinaya alındı, bazı bölgelerde toplu testlere başlandı

Şanghay kentinde şüpheli Kovid-19 vakalarının ortaya çıktığı iki hastane karantinaya alındı. Pekin'de ise ortaya çıkan son vakalardan sonra toplu testler yapılıyor

Fotoğraf: Reuters (arşiv)

Çin'de yeni tip koronavirüs (Kovide-19) vaka sayısının yeniden yükselmesiyle birlikte Şanghay şehrinde iki hastane, salgın şüphesiyle karantinaya alındı. Bazı şehirlerde ise toplu testler yapılmaya başlandı.

Global Times gazetesinde yer alan habere göre, Fudan Üniversitesi Şanghay Kanser Merkezi ile Ciao Üniversitesi Tıp Fakültesine bağlı Renci Hastanesi çalışanlarında şüpheli vakaların ortaya çıkması üzerine, yetkililer önlemleri artırdı.

Her iki hastane de, Çin'in farklı bölgelerinden hastaların tedavi olmak üzere geldiği güvenilir sağlık merkezleri olarak biliniyor.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonundan (NCH) yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 9'u yurt dışı kaynaklı 103 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi. Virüs nedeniyle ise hayatını kaybeden olmadı.

Yurt içi kaynaklı vakaların 47'si Heylongciang, 19'u Cilin, 18'i Hıbey, biri Şensi eyaletlerinde, 6 vaka Şanghay kentinde, 3 vaka ise başkent Pekin'de görüldü.

Pekin'deki bazı bölgeler, birkaç gün üst üste yeni vakaların görülmesinin ardından, şehrin belirli bölgelerinde uzun kuyrukların oluştuğu toplu Kovid-19 testleri başlattı.

Son vakaların, ülkenin güneyine göre daha soğuk hava koşullarının yaşandığı kuzey bölgeleri ve Rusya sınırına yakın eyaletlerde yoğunlaştığı görülüyor. 

 

Independent Türkçe, Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU