Yıldırım'dan "Seçim neden iptal edildi?" sorusuna yanıt: Çok basit çünkü çaldılar

AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım Esenler'de katıldığı iftarın ardından konuştu

Fotoğraf: AA

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım Esenler'de katıldığı iftar programının ardından bir kişinin "Seçim neden iptal edildi?" sorusunu yanıtladı.

Yıldırım "Çok basit, çünkü çaldılar" yanıtını verdiği görüntüyü Twitter hesabından paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Binali Yıldırım Kayseri Kızılörenliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Esenler Kültür Merkezi'nde düzenlenen iftar programında konuştu. 

31 Mart'ta Türkiye'de seçimler yapıldığını ve her yerde seçimin bittiğini belirten Yıldırım, "İstanbul'da seçimin kavgası bitmedi. Ancak 6 Mayıs'ta Yüksek Seçim Kurulu bir karar verdi. İstanbul gibi 15 milyonun yaşadığı bir dünya şehri, aslında başlı başına bir memleket, seçimi yenileniyor. Neden yenileniyor? Bunların detayına girecek değilim. Mübarek günde ve dakikalarda sizleri bunlarla meşgul edecek değilim. Bunları önümüzdeki günlerde geniş geniş kamuoyu duyacak dinleyecek" diye konuştu.

Binali Yıldırım, Avusturya'da yapıldıktan 2 yıl sonra iptal edilen cumhurbaşkanlığı seçimini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Belçika'da bir şehirde ekim ayında seçim yapıldı, 'şaibe ve yanlış oldu' diye iptal ettiler. Oradaki ülkelerin, bugün ardı ardına açıklama yarışına girenlerin gıkı çıkmıyor. İstanbul seçiminde bunca düzensizlikler ve şaibeler, bunca sıkıntılar yaşanmasına rağmen iptal edilince ardı ardına dost bildiğimiz ülkeler açıklama yapıyor; 'Efendim demokrasi, hukuk devleti' biz bunu not ettik.' Kardeşim neyi not ederseniz edin, İstanbul'un notu önemlidir. İstanbullu da kararını 23 Haziran'da verecektir."

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

 

DAHA FAZLA HABER OKU