YSK, Tunceli'de 6 kişinin mazbatasını KHK gerekçesiyle iptal etti

YSK, TKP’li Fatih Maçoğlu’nun Başkan seçildiği Tunceli Belediyesi’nin 4 meclis üyesiyle 2 muhtarın mazbatalarını KHK ile ihraç edildikleri gerekçesiyle iptal etti. 4 isim arasında akademisyen Candan Badem de var

Tunceli Üniversitesi'ndeki görevinden KHK ile ihraç edilen Candan Badem, Belediye Başkanı seçilen TKP'li Mehmet Fatih Maçoğlu'nun listesinden belediye meclis üyesi seçilmişti / Fotoğraf: Twitter

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Tunceli’de seçilmiş 4 belediye meclis üyesiyle 2 muhtarın mazbatasını Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile memuriyetten ihraç edildikleri gerekçesiyle iptal etti.

KHK ile üniversitedeki görevinden atılan akademisyen ve Tunceli Belediyesi’nin TKP’li meclis üyesi Candan Badem haberi dün sosyal medya hesabından duyurdu.

 

 

Tunceli Valiliği YSK’ya KHK ile görevinden ihraç edilen, 31 Mart seçimlerinde belediye meclis üyesi ve muhtar seçilen 6 kişiye verilen mazbatanın geçerliliğini sormuş, tanınan süre içinde adı geçenlerden savunmalarını istemişti.

Tunceli merkez İlçe Seçim Kurulu Valiliğin uyarısı üzerine, YSK’nın "KHK ile kamu görevinden ihraç edilmiş olanların seçilemeyeceği" kararı uyarınca 6 isimden mazbatalarını geri istedi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

KHK ile ihraç edilen, ancak Tunceli’de girdikleri belediye meclisi üyeliğini HDP listesinden kazanan Hıdır Demir, Özcan Ateş, Metin Kılıç ve TKP’li akademisyen Candan Badem’in mazbataları iptal edildi.

Mazbataları iptal edilen muhtarların isimleri ise Turgay Bilge ve Hakkı Suvan. Tunceli’de 31 Mart yerel seçimlerinde TKP adayı Fatih Mehmet Maçoğlu %32,77 oyla belediye başkanı seçilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU