Babacan: Erdoğan'ın toplumsal desteği aşağıya doğru düşüyor, yukarı dönme şansı yok

DEVA Partisi lideri Ali Babacan "Yanlış ortakları çoğaltan mevcut hükümet yoksulluk ve işsizlik sorununu kesinlikle çözemeyecek" diye konuştu

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Sayın Erdoğan’ın ve iktidar partilerinin toplumsal desteği aşağıya doğru düşüyor. Artık bundan sonra bunun yukarı dönme şansı yok. Bu ülkede yoksulluk intiharı diye bir kavram oluştu" diye konuştu.

Babacan, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına katılarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'nde hiçbir sorunun çözüme kavuşturulmadığını ve sorunların giderek arttığını dile getiren Babacan cumhurbaşkanının partili ve taraflı olmasını sistemin en önemli sorunlarından biri olarak değerlendirdi.

Aşıda şeffaf ve adil dağıtım vurgusu

Bugün sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlanan aşı konusuna da değinen Babacan "Aşının adil ve şeffaf dağıtımının sağlanması gerekiyor. Şunun tanıdığı bunun tanıdığı aşıya ayrıcalıkla ulaşmamalı. Aşı olanlar ve olmayanlar olarak ayrılmak ülkemize büyük zarar verir" diye konuştu.

"Bu ülkede yoksulluk intiharı diye bir kavram oluştu"

Babacan açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

Esnafımız ve çiftçimiz borçlarını ödemek için zararına satış yapıyor. Türkiye’nin her yerinde aynı durum var.Yanlış ortakları çoğaltan mevcut hükümet yoksulluk ve işsizlik sorununu kesinlikle çözemeyecek. 41 ilde kongre yaptık, esnafla, sivil toplumla, yerel basınla buluştuk. Sayın Erdoğan’ın ve iktidar partilerinin toplumsal desteği aşağıya doğru düşüyor. Artık bundan sonra bunun yukarı dönme şansı yok. Bu ülkede yoksulluk intiharı diye bir kavram oluştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Türkiye‘de 'ev genci' diye bir toplum kesimi oluştu"

Gençlerin yarından ümitsiz olduğunu belriten Babacan " Türkiye‘de 'ev genci' diye bir toplum kesimi oluştu. Okulda da işte de değiller. İşsizlik, tarihin en yüksek seviyesinde. Türkiye’de şu an ben mutluyum diyen yok. Tek mutlu kesim, yüksek faizden yararlanmak için girip yüksek faizi alıp cebine koyan yabancı yatırımcı" diye konuştu.

Vatandaşların kazanılmış haklarına zarar gelmemesinin garantisi olduklarını söyleyen Babacan şöyle devam etti:

Kadınların kendi tercih ettikleri hayat tarzı neyse biz onun garantisiyiz. Bu ülkenin hak ettiği demokrasi seviyesine ulaşması çok kolay. Bu potansiyeli ortaya çıkarmak ancak gençlerin ve kadınların dahil olması ile mümkün.
 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU