Özdağ: Basın yoluyla tehditler alıyorum, Muğla'ya gidersem gereken yapılacakmış

Mahkeme tarafından İYİ Parti'den ihraç edilmesi durdurulan Özdağ, "Bir mahkemenin almış olduğu karara herkes saygı duymalı" dedi

Fotoğraf: AA

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından İYİ Parti'den ihracının durdurulması sonrası TBMM'de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Mahkemenin kararı açıklamasından itibaren kendisine yönelik İYİ Parti'den basın yoluyla tehditler geldiğini öne süren Özdağ, "Muğla'ya gidersem gereken yapılacakmış. Bu arada Muğla il teşkilatına baskılar yapılarak dün gece 45 kişi istifa ettirildi. İl başkanı, iki sivil polisin kendisini evinden alıp partiye götüreceğini bildirdi. Bir mahkemenin almış olduğu karara herkes saygı duymalı. Mahkeme kararını alır almaz İYİ Parti grubuna, bu basın toplantısını yapacağıma dair bilgi verdim. İYİ Parti Milletvekili olarak bana destek veren Muğla İl Başkanımızı bugün ziyaret edeceğim" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Engin Altay'dan özür bekliyorum"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın söz konusu mahkeme kararını “İYİ Parti içine atılmış bir fitne tohumu” olarak nitelendirmesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Özdağ şunları kaydetti:

Engin Altay acaba İYİ Parti tüzüğünü okudu mu? İhraç kararını ve içindeki belgeleri okudu mu? Sanıdım iki soruya vereceği cevap hayır olacaktır. Üçüncü bir belge daha var. Mahkemenin kararı. Bunları okumadan böyle bir açıklama yapmak, en basit ifadeyle kasaba politikacılığıdır. Engin Altay, yerlerine kayyum atanan HDP'li, terör örgütü ile bağlantılı belediye başkanlarının hukukunu savunuyor. HDP'li vekillerin hukukunu da savunuyor da, Türk milliyetçisi, Atatürkçü Ümit Özdağ'ın hukukunu savunmuyor, siyasi bir iftira ile infaz ediyor.  Engin Altay, beni AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın fitne aracı olarak suçluyor. Kendisine Türk milleti önünde en içten teessüflerimi bildiriyorum. Engin Altay benim AKP'ye ve Erdoğan'a karşı verdiğim siyasi mücadelenin 10'da birini vermemiştir. Kirli referandum gecesi, ben oyların hesabını sorarken ne Engin Altay oradaydı ne de arkadaşlarından biri oradaydı. Engin Altay’ın İYİ Parti’nin iç işlerine karışıp, İYİ Parti’nin yetkili organları resmî bir açıklama yapmadan, ortaya bir fitne atması kabul edilebilir değildir. Engin Altay’ın açıklaması seviyesiz bir açıklamadır. Kendisinden özür bekliyorum.

"İYİ Parti varlığını CHP'ye borçlu değildir"

CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın “İYİ Parti’nin varlığı CHP’nin sayesindedir” sözüne tepki gösteren Özdağ, “İYİ Parti, varlığını ne CHP’ye borçludur ne de CHP’nin korumasına muhtaçtır. İYİ Parti kurulduktan 7 ay sonra girdiği ilk seçimde, CHP’nin onlarca yılın sonunda aldığı oyun yarısını almıştır" dedi.

Ne olmuştu?

İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer alan ve İstanbul Milletvekili olan Özdağ, katıldığı bir televizyon programında partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında FETÖ' imasında bulunmuştu. Disiplin kuruluna sevk edilen Özdağ için ihraç kararı çıkmıştı.

Özdağ söz konusu kararı mahkemeye taşımıştı. Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, 13 Ocak Çarşamba günü İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihracıyla ilgili Disiplin Kurulu kararını iptal etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU