Erdoğan: Boğaziçi'ndeki eylemlerde öğrenciler değil teröristler var, DHKP-C'li olan CHP il başkanı da orada

Rektör ataması sonrası Boğaziçi Üniversitesi'nde başlayan eylemlere ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Yasalara uygun olarak buraya atanmış bir rektör vardır. Yasalar neye amir ise, Melih Bey de buraya atanmıştır" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonra basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD'de Başkan Donald Trump taraftarlarının Kongre'yi basmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "ABD tarihinde olmamış bir vakayla karşı karşıya kaldıklarını görüyoruz. Lafa geldiği zaman demokrasinin beşiği diye ifade edilen ABD'deki bu süreç gerçekten tüm insanlığı şok etmiştir" dedi. 

15 Temmuz darbe girişiminde ABD ve medyasının sessiz kaldığını söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

Gezi olaylarında biz siyasilere ne gibi açıklamaları olmuştur, ne gibi tehditler savurmuştur ve bizim sabrımız siyasiler olarak o zamanki tavrımız çok açık, net ortadayken ABD'nin tutumu çok farklıydı. O zaman işin başında Demokratlar vardı, Demokratlar neyse Cumhuriyetçilerin de aynı olduğunu gördük. Yüz karası olduğunu görüyoruz. 20 Ocak itibariyle Biden'a devir teslim yapılacaktır, bundan sonraki süreçte Sayın Biden ile ABD huzuru sükuna kavuşur. Böyle bir salgın döneminde hassasiyetle bu sürecin devam etmesi lazım.

"Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlerde öğrenciler değil teröristler var"

Prof.Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanması sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde başlayan eylemlere ve öğrencilerle bir görüşme yapıp yapmayacağına ilişkin gelen bir soruya cevap veren Erdoğan, "Arkadaşlar ben neden öğrencilerle görüşeyim. Öğrenciler bu işin içinde değil. Bu işin içinde teröristler var" dedi.

Erdoğan, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da eylemlere destek vermesini eleştirerek şunları kaydetti:

Öğrencilerle alakası olmayan CHP'nin İstanbul İl Başkanı orada. Kendisi DHKP-C militanıdır. BUnlar öğrenci değil. Yaptıkları nedir? Yasalara uygun olarak buraya atanmış bir rektör vardır. Bu rektör yasalar dışında atanmamıştır. Yasalar neye amir ise, Melih Bey de buraya atanmıştır. Geçmişine baktığımızda o da bu üniversite içinden yetişmiş bir arkadaşımızdır. Kendi ilgi alanına göre yetişmiş olduğu alanlar vardır. ODTÜ'den itibaren tutunuz buraya kadar. Biz de YÖK'ün şahsıma teklif ettiği 9 isimden, bana yasaların vermiş olduğu yetkiden hareketle rektör olarak seçtik, Boğaziçi'ne layık gördük. Çok çok başarılı olacağına inanıyorum.

"Niçin ben bu aşıyı olmadım' diye söz hakkı kimsede olamaz"

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve aşılara ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, aşı konusunda 3 kaynakları olduğunu belirterek, "3 kaynağımız; Çin, Almanya, yerli. Şu anda Çin'den ilk parti 3 milyon geldi, 50 milyona çıkacak. Bir o kadar da Almanya'dan gelecek. Bu konuda Uğur Bey ve eşiyle görüşmeleri Sağlık Bakanımız yapıyor. Bu hafta içinde de aşılarda belli bir takvim içinde Sağlık Bakanlığımız çalışmalarını sürdürecek" dedi.

Erdoğan, aşı aleyhi bazı kampanyaların da olduğunu vurgulayarak, "Benim milletim bu kampanyalara prim vermeyecektir. İnsanımızın sağlığı söz konusudur. Bilim adamlarımızın bu konudaki aşamaları, tavırları her şey ortadadır. Bizim buna saygı duymamız, inanmamız lazım. Yaşanan ölüm vakaları, hasta vakaları yaşandığında da 'Niçin ben bu aşıyı olmadım' diye söz hakkı kimsede olamaz. Hastalıklarda da aynı şey söz konusu" ifadelerini kullandı.

Bahçeli ve Asiltürk ziyaretleri

MHP lideri Devlet Bahçeli ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ziyaretlerine ilişkin gelen bir soruya Erdoğan şu yanıtı verdi:

Sayın Bahçeli ile yaptığımız görüşme mutat. Zaman zaman kendisinin, zaman zaman benim kendisine ziyaretlerimiz oluyor. Geleceğe dair ne yapabiliriz, durum nedir, ne değildir, bölgedeki faaliyetler, terörle mücadele bunları Sayın Bahçeli ile görüşüyoruz. Kendileri de kabinemize, hükümetimizin çalışmalarına yönelik başarı temennilerini söylüyor. Tarih analizleri de yapıyoruz, neler yapabiliriz bu konuda da Cumhur İttifakı'nın güçlenerek yarınlara devamı için birliğimizi teyit ediyoruz. Sayın Asiltürk ile geçmişte birlikte olduğumuz büyüğümdür. Benim bu ziyaretim hem nezaket hem de bu ittifak meselesinde seçim ittifakı mı olur geleceğe yönelik terörle mücadelede her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım. Biz yalnızlığı hissetmemiz lazım. Şu anda buna benzer görüşmeleri yapmayı planlıyoruz. DSP Genel Başkanı ile de görüşmemiz oldu. Bundan sonraki süreçte görüşmeler devam edecek.

"Faal haberleşme uydularının sayını 4'e yükseldi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uydu Teknolojileri Haftası özel oturumuna Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı. 

Sözlerine bu sabah erken saatlerde Amerika'dan uzaya gönderilen 5A uydusunun yolculuğunun başarılı geçmesini ve belirlenen tarihte görevine başlamasını temenni ederek başlayan Erdoğan, böylece Türkiye'nin uzaydaki aktif uydu sayısını 7'e çıkartmış olacağını söyledi. 

Erdoğan, bir yandan da ekranlarda uydunun fırlatılış görüntülerinin izlendiğini ifade ederek, hala uzayda bulunan uydulardan üçünün haberleşme, üçünün de gözlem amaçlı olarak faaliyet gösterdiğini kaydetti. 

Bunların dışında bilimsel amaçlı çalışmalar için fırlatılan uyduların bir kısmının yakıt ömürleri tükendiği için devre dışı kaldığını belirten Erdoğan, istihbarat ve haberleşme amaçlı olarak tasarlanan TÜRKSAT 5A'nın da aktif olmasıyla birlikte faal haberleşme uydularının sayını 4'e yükselttiklerini vurguladı. 
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU