CHP'li Özel'den Bahçeli'ye tepki: Gezi Parkı dönemini hatırlattı

Özel, "İnsanlar dün ak dediğine bu kadar kara diyen, dün çatıştığının bugün sırtını sıvazlayan bir anlayışa nasıl inansınlar" diye konuştu

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Meclis'te basın toplantısı düzenledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan protestolarla ilgili "başı ezilmesi gereken bir komplo" ifadelerine tepki gösteren Özel, "Hukuk devletlerinde polis önlem alır, güç kullanmak son çaredir, kullanıldığında da zarar verici olmaması gerekir. Hukuk devletinde devletin polisi, üniversitedeki evladımızın başını ezmez sayın Bahçeli. Herkes dinliyor görüyor, herkesin evladı var üniversitede" diye konuştu.

Gezi Parkı olayları sırasında Bahçeli'nin "Başbakan Erdoğan'ın itici, intikamcı, iğneleyici, idare-i maslahatçı, ikircikli beyanları tehlikeli ortama bir davetiye çıkarmıştır" ifadelerini de hatırlatan Özel, MHP lideri Bahçeli'nin Erdoğan'a 'diktatör' dediği cümleleri de okudu.

Özel açıklamalarına şöyle devam etti:

Bu sözleri bugün Türkiye'de bir kişi söylesin, bütün AK Partili ve MHP'liler darbe çağrıştırdı derler. Hangi MHP, hangi AK Parti, hangi Erdoğan, hangi Bahçeli? İnsanlarımız bu kadar ikircikli, bu kadar u dönüşü yapan, dün ak dediğine bu kadar kara diyen, dün çatıştığının bugün sırtını sıvazlayan bir anlayışa nasıl inansınlar.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU