Hırvatistan'da 6,3 büyüklüğünde deprem

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb yakınlarındaki Petrinja kasabasında 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre 12 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezinden (EMSC) yapılan açıklamaya göre, yerel saatle 12.20'de meydana gelen ve merkez üssü Petrinja şehri yakınları olan 6,3 büyüklüğündeki deprem sonrası Petrinja Belediye Başkanı Darinko Dumbovic, ülke genelindeki itfaiye ekiplerine yardım çağrısında bulundu.

Yerel medyadaki haberlerde, kentte çok sayıda binanın yıkıldığı, enkaz altında yaralıların olduğu belirtildi.

Petrinja'daki bir binanın enkazından baba ve oğlunun yaralı halde çıkartıldığına işaret edilen haberlerde, yaralıların hastaneye sevk edildiği bilgisine yer verildi.

Bir televiyon muhabiri ve spikerinin canlı yayında depreme yakalandıkları anlar sosyal medyadan paylaşıldı.

1 çocuk hayatını kaybetti

N1 kanalında yer alan haberde yerel yönetimden bir yetkilinin 12 yaşında bir çocuğun hayatını kaybettiğini söylediği bilgisi yer aldı.

Acil durum ekipleri çok sayıda yaralı olduğunu söylerken yerel basında yayımlanan görüntülerde enkaz altında kalanların olduğu görüldü. Bölgeye askeri birlikler sevkedildi.

N1 kanalının haberinde içinde çocuk bulunmayan bir anaokulunun yıkıldığı ve Petrinja bölgesinde bulunan huzurevlerinde durumun "zorlu" olduğu ifade edildi.

Yardım ekipleri, Petrinja'ya sevk edildi

Hükümetten yapılan açıklamada, ülke genelindeki yardım ekiplerinin Petrinja'ya yönlendirildiği belirtilirken, başkent Zagreb'de de hissedilen deprem sonrası şehre giriş ve çıkışlarda yoğunluk yaşandığı ve telefon hatlarının kesildiği bildirildi.

Yapılan paylaşımlarda yıkılan binalar ve enkaz altında kalan bir otomobil görülüyor.

Öte yandan, deprem, bölge ülkeleri Bosna Hersek, Sırbistan ve Slovenya'da da hissedilirken, 6,3 büyüklüğündeki depremin ardından 4 ve 3 büyüklüğünde artçı sarsıntıların yaşandığı ifade edildi. 

Depremin hissedildiği Slovenya'da Meclis toplantısı sırasında milletvekillerinin yaşadığı panik anı da kaydedildi. O anlar sosyal medya hesaplarındanda paylaşıldı.

Deprem Almanya'dan da hissedildi

Almanya'nın Potsdam kentindeki GEO Araştırma merkezi tarafından yapılan açıklamada Hırvatistan'daki depremin 6.3 büyüklüğünde olduğu, depremin yukarı Bavyera'nın bazı bölgelerinde de hissedildiği açıklandı.

Son 30 saatte aynı bölgede üst üste iki deprenin meydana geldiği ifade edilirken Pazartesi meydana gelen depremlerin 5.2 ve 5.0 olduğu belirtildi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Twitter'da Komisyon'un Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovicve hükümeti ile temas halinde olduğunu ve yardıma hazır olduklarını söyledi.

Bu arada, Petrinja'da dün art arda 5 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmiş, bu depremler binalarda hasara yol açmıştı.

 

AA, Reuters, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU