BTS'in yıldızı Jungkook'un sesini özel kılan ne?

Dünyaca ünlü K-Pop grubu BTS’in muhtemelen en sevilen üyesi Jungkook sesi ve tarzıyla hayli dikkat çekiyor

Jungkook, People dergisi tarafından "Uluslararası En Seksi Erkek" unvanına layık görülmüştü (AFP)

Yaptıkları hit parçalarla diğer K-Pop gruplarından sıyrılan ve dünya çapında erişilmesi güç bir üne kavuşan BTS, üyelerinin tarzı ve dikkat çeken özellikleriyle de göze çarpıyor.

Özellikle Jungkook etkileyici sesiyle diğer yıldızlardan farklılaşıyor. Genç şarkıcının hayatındaki en önemli aşamalardan biri ses eğitimi alması, onu nasıl kullanacağını öğrenmesi ve sesinin gücünü fark etmesinde yatıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jungkook sesi üzerine çalıştıkça kendi tarzını geliştirdi ve sesinin sınırlanırını keşfetti. 

Güney Kore'nin en tanınmış ses eğitmenlerinden biri olan Kim Jehoon, YouTube kanalından yayımladığı videoda Jungkook'un sesini ve tekniğini inceleyerek şarkıcının neden farklı olduğuna açıklık getirmeye çalışmıştı. 

Şarkıcının hayli tiz seslerle yüksek perdeden söylediği şarkıları da inceleyen Kim Jehoon, Jungkook'un özellikle nefes kontrolünün muazzam olduğunu, harika bir nefes alma becerisine sahip olduğunu ve bunu kelimelerin doğru biçimde ifade edilmesiyle birleştirerek benzersiz performanslar ortaya koyduğunu belirtmişti.

Somag News'un haberine göre Kim Jehoon, Jungkook'un sesinin yüksek ve alçak tonları farklı biçimlerde çıkarabilecek kapasitede olduğunu söylemişti. Ses eğitmenine göre Jungkook söylediği tüm şarkıların ritimlerini nasıl belirleyeceğini çok iyi biliyor ve son derece gelişkin bir müzik kulağına sahip. 

 

 

Jehoon, şarkıcının hayli yetenekli olduğunu söyleyerek videosunu sonlandırmıştı. 

Bu yıl BTS hayranlarının ötesinde de bir kitleye ulaşan Jungkook'un, Google'da ismi en çok aratılan K-Pop sanatçısı olduğu açıklanmıştı. Bu da sanatçının ciddi bir kesim tarafından merak edildiğine işaret ediyor. 

 

Independent Türkçe, Somag News

DAHA FAZLA HABER OKU