İspanya Kovid-19 aşısı olmayanları "fişleyecek"

Kayıtların yalnızca diğer Avrupa ülkeleri ile paylaşılacağı belirtildi

Fotoğraf: AA

İspanya sağlık makamlarının, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olmayı reddeden insanların isimlerini listeleyecekleri bir kayıt defteri oluşturacağı açıklandı.

İspanya Sağlık Bakanı Salvador Illa, pazartesi günü yaptığı açıklamada, söz konusu kayıtların kamuya açık olmayacağını, yalnızca diğer Avrupa ülkeleri ile paylaşılacağını dile getirdi. Bakan Illa, sağlık makamlarının toplanacak bilgiler ile ilgili "veri koruma açısından büyük hassasiyet göstereceklerini" kaydetti. Salvador Illa ayrıca, İspanya'da aşı zorunluluğu getirilmediğinin de altını çizdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hedef iki ayda iki milyon aşılama

Diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi İspanya'da da aşılama işlemi pazar günü başladı. İspanyol hükümeti, şubat ayı sonuna kadar 2 buçuk milyon kişinin aşı olmasını umuyor.

İspanya, koronavirüs pandemisinden en çok etkilenen ülkelerden biri. Resmi verilere göre, şu ana kadar 1,8 milyon vakanın kaydedildiği ülkede, salgının başlangıcından bu yana yaklaşık 50 bin kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Türkiye'de durum ne?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçen pazar günü yaptığı açıklamada aşılama programında vatandaşları zorlayıcı bir uygulamanın olmayacağını belirtmişti.

Koca, "Aşılama programımız hazır. Vatandaşımızı zorlayıcı bir uygulama olmayacak. Aşının gerekliliğini bilim insanlarımızla toplumumuza anlatarak ikna etme çabası içinde olacağız. Bunun dışında bir uygulama söz konusu olmayacak" ifadesini kullanmıştı.

 

AFP, Deutsche Welle, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU