Demirtaş’ın annesi: Benim çocuğum teröristse niye cumhurbaşkanı adayı oldu

Sadiye Demirtaş, oğluna “Terörist” denilmesi karşısında, “Benim çocuklarım terörist değil” diye konuştu

Fotoğraf: Twitter

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş, “Şimdi de tutturmuşlar ‘Selahattin teröristtir’. Benim çocuklarım terörist değil. Benim çocuğumu rehin almışlar, koymuşlar cezaevine. Benim çocuğum hiç terörist olur mu? Teröristti niye cumhurbaşkanı adayı oldu içeriden? Teröristti niye milletvekili oldu" ifadelerini kullandı.

Sadiye Demirtaş, YouTube’da Sıcak Gündem kanalından Erdal Er’e açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "AİHM kararı bizi bağlamaz" sözleri için Sadiye Demirtaş, "Türkiye, Avrupa Birliği'ne nasıl girecek böyleyse? O Avrupa'yı tanımıyorsa Avrupa nasıl Türkiye'yi tanıyacak" diye konuştu.

“Yalan haberleri izleyince tansiyonum yükseliyor” diyen Demirtaş, ameliyatlı olduğu için iki senedir oğlu Selahattin Demirtaş’ı görmediğini söyledi.

Sadiye Demirtaş, “Öyle kolay mı sanıyorsunuz yaşadıklarımı” dedi. 

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması yönündeki söylemlere ilişkin olarak “Yargının işine müdahale etmek haddime değil ama Demirtaş gibi teröristin, varsa, sözde hakkını koruyacak değiliz. İnanıyorum ki yargımız Demirtaş gibi bir teröriste böyle bir imkan tanımaz. Böyle bir teröristin asla önünün açılmasına yol vermeyiz” diye konuşmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU