Yeni araştırma: Pop şarkılar iki dakikayı geçmeyecek

İnternet üzerinden yayınlarda artan "şarkı atlama kültürü" nedeniyle bir şarkıya ayrılan zamanın azaldığı belirtiliyor

Araştırmalara göre gençlerin şarkılara ayırdıkları zaman gitgide azalıyor (Muhammadtaha Ibrahim Ma'aji/Unsplash)

2000'den bu yana gençlerin dikkat süresinin yüzde 33 oranında düşmesi nedeniyle gelecekte pop şarkıların daha da kısa olacağı öngörülüyor.

Teknoloji firması Samsung, Londra merkezli The Future Laboratory ile gerçekleştirdiği araştırmayla ilgili paylaşımında, müzik tutkunları için dikkat aralığının son 20 yılda 12 saniyeden 8 saniyeye düştüğünü ve "şarkı atlama kültürünün" arttığını kaydetti.

Açıklamada, "Gelecek 10 yılın sonunda, ortalama bir şarkının maksimum iki dakika olacağı tahmin ediliyor ve bu da eski üç dakikalık pop şarkısı klişesini bir kenara bırakıyor" ifadeleri kullanıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daily Mail'in haberine göre söz konusu çalışmadaki verilere bakıldığında 2030 hitlerinin azalan dikkat sürelerine ayak uydurmak adına çok daha kısa olacağı öngörüsünde bulunuldu.

Araştırmanın bulgularına göre Y kuşağının neredeyse 4'te birinin, kısmen koronavirüs tecridinden dolayı bu yıl günde fazladan 5 saat müzik dinlediği ortaya çıktı.

Haberde ayrıca, Spotify ve Apple Music gibi yayın hizmetlerinin düzgün ve erişilebilir kullanıcı arayüzleri nedeniyle, müzik hayranlarının bir sonraki parçaya geçmesinin gitgide daha kolay hale geldiği belirtildi.

Bu durumun kullanıcıların dikkatini yeterince uzun süre tutma konusunda sanatçılar için bir parça "baş ağrısı" anlamına geldiği ve müzik endüstrisini daha da rekabetçi hale getirdiği vurgulandı.

Spotify'da en çok dinlenen 10 şarkının yüzde 80'i 4 dakikadan kısa sürerken, Birleşik Krallık merkezli plak şirketi Ostereo'nun geçen yıl yaptığı bir araştırma, bir numaralı şarkının uzunluğunun son 20 yılda neredeyse 5'te bir oranında azaldığını ortaya koymuştu.


Independent Türkçe, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU