Ankara ve İstanbul'un yeni başsavcıları belli oldu

Hakimler ve Savcılar Kurulu kararnamesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Ahmet Akça, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ise Şaban Yılmaz atandı

HSK tarafından çok sayıda hakim ve savcının görev yerlerin değiştirildi / Fotoğraf: AA

HSK 1. Dairesi'nce adli yargı hakim ve cumhuriyet savcıları ile idari yargı hakim ve savcısını kapsayan mazeret kararnamesi çalışması tamamlandı. Kararnameyle çok sayıda hakim ve savcının görev yerinde değişiklik yapıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İrfan Fidan’ın Yargıtay üyesi seçilmesi nedeniyle boşalan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Adalet Bakan Yardımcısı Şaban Yılmaz atanırken, Yüksel Kocaman’ın Yargıtay üyesi seçilmesi nedeniyle boşalan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görevine ise Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça atandı. Akça’dan boşalan Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı görevine de Gökhan Karaköse getirildi.

Ayrıca, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri atandı.

 

Indepndent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU