Thor 2'deki sürpriz yumurta X-Men'in Marvel evrenine giriş noktası olabilir

Devam filmi izleyenlerin başta düşündüğünden daha önemli olabilir

Yeni Thor filminde Christian Bale'in canlandıracağı Gorr karakterinin de Venom'u bir şekilde Marvel Sinematik Evreni'yle ilişkili hale getirebileceği öne sürülmüştü (Marvel)

Thor'un devam filmi Karanlık Dünya (The Dark World), aslında Marvel Sinematik Evreni'nde ne kadar önemli bir film olduğunu göstermeye devam ediyor.

Film, Marvel Sinematik Evreni'nin en düşük puanlı filmleri arasında yer alıyor ve iyi kötü bir hayran zemini olsa da stüdyonun en zayıf işlerinden biri kabul ediliyor.

Bununla birlikte filmin Sonsuzluk Taşları da dahil olmak üzere (bunların daha sonra ne işe yaradığını hepimiz biliyoruz) daha sonraki filmlerde önemli hale gelen bir dizi kilit öğeyi tanıttığına şüphe yok.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şimdiyse filmin X-Men'in sinematik evrene gelişinin zeminini hazırlamış olabileceği anlaşılıyor. Göz açıp kapayıncaya kadar dikkatten kaçacak bu detay, Dr. Erik Selvig'in (Stellan Skarsgård) kara tahtasında yazılı birkaç kelimeden ibaretti (öne çıkaran: ScreenRant).

Temmuz 2019'da stüdyonun başkanı Kevin Feige mutantların seriye dahil olacağını duyurmuş ama o sırada daha fazla detaya girmemişti.

Daha sonra mutantların gelişinin, 6. Evre'ye kadar yayımlanmayacak bir filmde Yenilmezler'in geri dönüşüyle aynı zamana rastlayacak şekilde gerçekleşeceği bildirilmişti. 6. Evre'nin 2020 ortalarında başlaması bekleniyordu. Başka haberler Wolverine'in 5. Evre gibi erken bir zamanda seride yer alabileceğini tahmin etmişti.

Patronlar mutantları seriye dahil etme planlarını resmi olarak yürürlüğe koymuş gibi görünüyor. Sızdırılmış bir set videosu sayesinde Wolverine ve arkadaşlarının The Falcon and the Winter Soldier'da yer alacağı doğrulanmış sayılır.

Bunun nasıl olacağını hep beraber göreceğiz ama kara tahtaya bakış büyük bir ipucu veriyor.

Selvig, Birleşme'nin (9 Alem'in hizalanışını içerecek bir olay) küçük bir kısmını açıklamaya çalışırken, Marvel dünyasını sallamış kozmik bozukluklarla dolu bir kara tahtanın önünde görülüyor.

Şu kelimeye dikkatle bakın: "Fay" (The Fault). Bu, X-Men çizgi romanlarından kilit bir an: Kree ve Shi'ar arasındaki savaşın açtığı, neticede çoklu evrene neden olacak bir kozmik yarık. Fayın, Doktor Strange'in devam filminin merkezinde yer alacağını biliyoruz.

Tabii Marvel'ın mutantları sinematik evrene Fay üzerinden sokup sokmayacağını bilmiyoruz ama böyle yapacaklarsa Sam Raimi'nin yöneteceği Doctor Strange in the Multiverse of Madness'ta kendilerini göstermelerini bekleyebilirsiniz.

Kısa süre önce Fantastik Dörtlü'nün de ekibe odaklı tekil bir filmle Marvel Sinematik Evreni'ne katılacağı duyurulmuştu.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU