Erkan Baş’tan Mehmet Cengiz’e: Kendini böyle kurtaramazsın

“İşçi iktidarında, saraylar yıkıldığında senin elinde ne var ne yoksa alacağız. Kendini kurtaramayacaksın”

TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, düzenlediği basın toplantısında, TBMM’de sona eren 2020 bütçe görüşmeleri, asgari ücret belirleme çalışmaları başta olmak üzere ülke gündemini değerlendirdi.

“Halkla alay ediyorlar”

Bütçe sürecinin iktidar ile halkın gündeminin birbirlerinden ne kadar farklı olduğunun bir kez daha anlaşıldığını belirten Erkan Baş, Saray’daki ziyafet görüntülerinin bilerek ve isteyerek yayınlandığını öne sürdü. “Halkla alay ediyorlar. Kuru ekmek karnınızı doyurur dediğimiz gün böyle eğleniyoruz diyorlar” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Millete ettiğin küfürler bu halkın hafızasına kazındı”

Devletten aldığı ihalelerle servetine servet katan Mehmet Cengiz’in reklamlarla kendi imajını kurtaramayacağını vurgulayan TİP Genel Başkanı, “Ağaç katliamların, yıkımların, doğayı yağmalaman, millete ettiğin küfürler bu halkın hafızasına kazındı. İşçi iktidarında, Saraylar yıkıldığında senin elinde ne var ne yoksa alacağız. Kendini kurtaramayacaksın!” şeklinde konuştu.

“İşçilik yapmış AKP’li vekil sayısı 1’miş”

“Hayatının hiçbir döneminde çarşıya pazara çıkmamış, toplu taşıma kullanmamış, halka yüz yüze gelmemiş yüzlerce milletvekili var” diyen Erkan Baş, TBMM’de yaptığı konuşma sırasında AK Parti sıralarına dönerek “Aranızda işçilik yapan var mı?” diye sorduğunu ve sadece 1 milletvekilinin el kaldırdığını belirterek , “Peki, Türkiye nüfusunun yüzde kaçı işçilerden emekçilerden oluşuyor? Türkiye nüfusunun yarısından fazlası asgari ücret alırken, 291 kişilik meclis grubundan yalnızca 1’inin işçi olduğu iktidar partisi, emekçinin, yoksulun halinden anlayabilir mi? Onlar adına bütçe yapabilir mi? Asgari ücreti onlar adına belirleyebilir mi? Yaparlarsa işte böyle oluyor” diye konuştu.

“Terörizmin finansmanı soruşturulacaksa işe derneklerden değil Suriye’den başlayın”

Bu hafta iktidar tarafından TBMM Genel Kurulu’na getirilmesi beklenen “Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi” kapsamında yapılması öngörülen düzenlemelere de değinen Erkan Baş şunları söyledi: 

Eğer bu teklif bu haliyle kanunlaşırsa, örgütlenme özgürlüğünün temeli kabul edilebilecek dernekler ve vakıflar tamamen iktidar tahakkümü altına girebilir. Terörizmin finansmanı konusunda, iktidarın Suriye’deki faaliyetleri, oraya aktarılan kaynağın, malzemenin kimlerin eline gittiği veya geçtiğini bir kez daha hatırlatıyorum. Terörizmin finansmanıyla mücadele edilecekse, soruşturma Suriye’den başlasın.

“Saray’dan talimat gitmiştir”

İktidarın cezaevlerindeki çıplak arama iddialarının üstünü örtmeye çalışma yerine derhal soruşturma başlatması gerektiğinin altını çizen Erkan Baş, milletvekilliği düşürülen Leyla Güven’in tutuklanmasına ise şu sözlerle tepki gösterdi:

Kürt halkının seçilmişlerine dönük baskılar ve hukuksuz uygulamalar sistematik biçimde devam ediyor. Bu kapsamda bugün AHİM’den gelecek Demirtaş kararını beklerken, daha önce milletvekilliği düşürülen Sayın Leyla Güven’in tutuklanmasını şiddetle protesto ettiğimizi ifade etmek isterim. Türkiye İşçi Partisi bu ülkenin güzel günlerinin, hep birlikte barış için eşit ve özgür yaşayacağımız günlerin Türk ve Kürt emekçilerinin birlikte verdiği mücadelenin eseri olacağına inanıyoruz.

Anayasa Mahkemesi üyeliği için yapılan seçimleri de eleştiren Baş, “Yargıtay üyesi olarak atanması bile tartışılması gereken bir ismin Yargıtay’da bir tek dosya açmadan AYM üyeliğine aday olup, seçimlere girmesi ve önümüzdeki günlerde AYM üyesi olacak olması memlekette adalet mekanizmasının nasıl işlediğine ilişkin yeni bir örnek olmanın dışında hiçbir anlamı yoktur. 107 üyenin oyunu almasının tek açıklaması var, talimat saraydan gelmiştir” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU