CHP'den Erdoğan'a Franco'lu "beşinci kol" yanıtı

Özgür Özel "Erdoğan 18. yılında, bir 18 daha yapmak için Franco denen diktatörün söylemine sığınıyor" diye konuştu

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Türkiye'yi istedikleri şekilde yönlendiremeyenlerin ülke içindeki muhalefeti ve kurumları maşa gibi kullanma gayretlerini yakından takip ediyoruz. 7 yıldır uğradığımız her saldırıyı nasıl boşa çıkardıysak bu beşinci kol faaliyetini de aynı şekilde hüsrana uğratacağız" dediğini aktaran Özgür Özel şu ifadelerle devam etti:

Nedir beşinci kol? Propaganda, casusluk ve terörle karşı tarafı yenme faaliyeti. Yazıklar olsun. Muhalefet partileri için beşinci 'kol faaliyeti' diyor. İlk kim söyledi bunu? İspanyol diktatör Franco. Franco'nun özelliği 36 yıl diktatörlük yaptı. Erdoğan 18. yılında, bir 18 daha yapmak için Franco denen diktatörün söylemine sığınıyor.  Muhalefete 'beşinci kol' demenin siyasette, demokraside yeri yok. Muhalefetin hangi üyesi, lideri, dış gücün maşası olmuş?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bu parti Söğütözü'nden mi Balgat'tan mı yönetiliyor?"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin parti kapatma tartışmasıyla ilgili AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'u hedef aldığını" belirten Özel, "Şimdi bir zamanlar yol arkadaşlarını kimselere feda etmemekle övünen Erdoğan, Bülent Arınç'ı kapının önüne koyduktan sonra, gün Numan Kurtulmuş restiyle sınanma günüdür” diye konuştu.

 Numan Kurtulmuş'un gidip gitmeyeceği, Cumhur İttifakının reform çatlağının onarılıp onarılmayacağının hep birlikte görüleceğini vurgulayan Özel, "Numan Kurtulmuş, harun gibi mi karun gibi mi gidecek, duracak mı, Bahçeli'mi gidecek, hepsini göreceğiz. Bu parti Söğütözü'nden mi Balgat'tan mı yönetiliyor?" diye sordu.

Bodrum'daki külliyeye tepki

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Bodrum'da 100 milyonluk külliye yaptırdığını belirten Özel, "Kendi parasıyla yaptırsa israf, devletin parasıyla yaptırdığına göre haram" dedi.

Cumhurbaşkanı ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma günü partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada muhalefete tepki göstererek şu ifadeleri kullanmıştı:

Başındaki zatın ve CHP yönetiminin bir süredir tüm mesailerini harcadıkları, canhıraş bir şekilde saldırdıkları konulara bir bakın. Diğer her şeyi bir kenara bırakıyorum, sadece ülkemizin güvenliğinin bel kemiğini oluşturan savunma sanayisindeki tavırlarına dikkat edin. Milletimizden şu gerçeği asla aklından çıkarmamasını istiyorum. Ülkemizin savunma sanayisine yapılan hiçbir saldırı masum değildir. Savunma sanayi projelerimizi hedef alan her saldırının gerisinde sinsi ve alçakça bir niyet vardır. Daha açık konuşmam gerekirse bu saldırıların her biri terör örgütleri ve ülkemize husumeti adeta saplantı haline getiren kimi devletler hesabına yürütülen bir beşinci kol faaliyetidir.

Bahçeli Kurtulmuş'u hedef almıştı

MHP lideri Bahçeli dün yaptığı paylaşımlarında isim vermeden "Parti kapatmalarının Türkiye'de olumlu sonuçları görülmedi" ifadesini kullanan Numan Kurtulmuş'u hedef almıştı. 

Bahçeli "Esnaf gezip sahte üzüntü mesajları veren İP’in başkanı, teröristlerin finanse edilmesine yüzsüzce sessiz kalman onayladığın anlamına gelmiyor mu? Diyorlar ki, 'Parti kapatmanın Türkiye’de olumlu bir sonucu görülmedi' Mesele parti kapatmanın ötesinde ihaneti cezalandırmaktır" ifadelerini kullanmıştı.

AA, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU