İsmail Saymaz: İrfan Fidan için üç Yargıtay üyesi adaylıktan çekildi

"Son bir müdahale daha olmazsa Yargıtay'da bugünkü AYM seçimlerinde Fidan dahil olmak üzere beş aday yarışacak"

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, üç Yargıtay üyesinin Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliği yarışında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan dolayısıyla yarıştan çekildiğini yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saymaz, köşe yazısında bugün Yargıtay’da yapılması beklenen AYM seçimleriyle ilgili yazdı. Saymaz’ın köşesinin ilgili kısmı şöyle:

Son yazımda, eski İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel isteğiyle Yargıtay'a atandığını, bir dosya kapağı bile dosya aralamadan, adeta indi bindi yaparak, Anayasa Mahkemesi'ne aday olduğunu anlatmıştım.

Fidan'ın ilk üçe girmesi için Yargıtay üyelerine oy vermeleri ve adayların çekilmesi yönünde baskı yapıldığını yazmıştım. Nitekim, böyle oldu. Üç güçlü adaydan İsa Çelik, Şaban Kazdal ve Yusuf Kuzu çekildi. Nevzat Karababa ve Mikail Özdemir aday olmayacağını açıkladı.

Son bir müdahale daha olmazsa Yargıtay'da bugünkü AYM seçimlerinde Fidan dahil olmak üzere beş aday yarışacak. İktidar yanlıları ile Hak-Yol olmak üzere tarikat ve cemaat bağlılarının Fidan'ı destekleyeceği belirtiliyor. Kimi muhafazakar üyelerin baskıya tepki olarak, adaylardan Mustafa Erol ve Nazmiye Kuşçuoğlu'na yönelebileceği, kimi milliyetçiler ve sosyal demokratların ise Nevzat Özsoy'a oy vereceği kaydediliyor.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU