CHP’den Bahçeli’ye HDP yanıtı: Parti kapatarak demokrasi sürdürülemez

Öztrak, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin "HDP kapatılmalıdır" çağrısına "Parti kapatarak demokrasi sürdürülemez" karşılığını verdi

Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öztrak, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “HDP kapatılmalıdır” çıkışı hakkında CHP’nin görüşünün sorulması üzerine “Bizim dileğimiz hiçbir partinin kapatılmamasıdır" diyen Öztrak, "Parti kapatarak demokrasi sürdürülemez. Dolayısıyla bu konuyla ilgili prosedür bellidir. Bu prosedürün nasıl işleyeceği de bellidir. Sayın Bahçeli kapatın dedi diye bir parti kapatılmaz" ifadelerini kullandı.

Mafya bozuntusunun ifadesi alındı mı?

Alaattin Çakıcı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik tehditleri hakkında adım atılmamasını eleştiren Öztrak, “Bir mafya bozuntusu özel afla hapisten çıkarılıyor, genel başkanımızın üzerine salınıyor. Açık açık tehdit ediyor, sarayın bekçisi tehdit edene sahip çıkıyor. Savcılar biz şikayetçi olmadan resen harekete geçemediler. Bu soruşturma ne aşamada, bu mafya bozuntusunun ifadesi alındı mı? Saray artık yönetme kabiliyetini tamamen yitirmiştir” şeklinde konuştu.

“Hükümet işçiden mi yana havuz müteahhitlerinden mi?”

Asgari ücret konusunda CHP’nin pazarlığın nereden başlaması gerektiğini açıkladıklarını belirten Öztrak, “Şu ana kadar hükümetin bu konuda sesini duymadık. Hükümetin ne diyeceğini duymak istiyoruz. Bu hükümet işçiden yana mıdır havuz müteahhitlerinden yana mıdır görmek istiyoruz” dedi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU