Öztrak: Beşer beşer maaş alanlar ekonomik kriz yok diyor, millet aç, millet işsiz

Hükümeti ekonomi üzerinden eleştiren CHP Sözcüsü Öztrak, “Bunlar içlerinden çıktığı milleti unuttu. Milletin halini görmüyorlar” dedi

Kanal 42 Televizyonu’nda yayınlanan Sümen Altı programına konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, gazeteciler M. Enes Turbil, Emre Özgül ve Bekir Akkaş’ın sorularını yanıtladı.

“Siyaset mafyaya sahip çıkıyor”

Türkiye’de bir devlet krizi yaşandığını ifade eden Öztrak, “Ana muhalefet partisine bir mafya bozuntusu ağzına geleni söylüyorsa, ona da iktidar partisinin ortağı sahip çıkıyorsa, mafya siyasete laf söylerken, siyaset siyasetçiye değil mafyaya sahip çıkıyorsa bu devlet krizidir. Ondan sonra da devlet krizini ortadan kaldırmak adına hukukta reform yapacağız diyorsunuz. Beğenmediğiniz gazetecileri içeriye atmışsınız, bağımsız medya diye bir şey yaşatmak istemiyorsunuz, böyle bir düzen olur mu?” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Asgari ücreti 2 bin 700- 2 bin 750 bandında tutmaya çalışacaklar”

Asgari ücret pazarlığının 3 bin 100 TL’den başlaması gerektiğini ifade eden Öztrak, “Yandaş havuz müteahhitlere yürütmekte oldukları kamu özel işbirliği projeleri için verilen garantileri dolara endeksli olarak bütçeden ödüyorsan ve bugün bu paralar 100 milyarları buluyorsa önümüzdeki 3 yıl için, kendi yandaş müteahhitlerinize ne kadar âlicenap davranıyorsanız, asgari ücretlilere de o kadar âlicenap davranmak zorundasınız. Yandaş  müteahhitlere parasını dolarla ödemek için binbir gerekçe üretiyorsun, bu millete asgari ücreti doğru düzgün vermemek için de bir sürü sebep sayıyorsun. Bunu yapan kim? Aynı hükümet. Asgari ücreti 2 bin 700, 2 bin 750 TL’de tutmaya çalışacaklar. İnşallah sendikalar iyi müzakere eder” dedi.

“Evine ekmek götüremeyen yoksa, küçük ortağın başlattığı askıda ekmek projesi ne oluyor?”

Bugün Türkiye’de evine ekmek götüremeyen milyonlarca insanın olduğunu savunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul’da lokantasının çatısına çıkarak ‘Bari bize ekmek verin’ diyen esnafı örnek gösterdi.

“Bugün Türkiye’de evine ekmek götüremeyen yoksa, küçük ortağın başlattığı askıda ekmek projesi ne oluyor?” diyen Öztrak şöyle konuştu:

Esnaf, Malatya’da bağırıyor, ‘Evimize ekmek götüremiyoruz’ diyor ve kafasına çay paketi yiyor. Bunlar içlerinden çıktığı milleti unuttu. Milletin halini görmüyorlar. Onlara göre ekonomik kriz falan da yok. Kendileri iyi durumda. Beşer beşer maaş alıyorlar. 18 bin lira huzur hakkı alıyor, ‘Hayır, hasenat işlerinde kullanıyorum bunu’ diyor. Devletin parasıyla hayır olur mu? Bu kadar kibirliler. Bu kadar burunları büyüdü. Milleti görmüyorlar ama millet onları görüyor. Millet aç, millet işsiz. Tencerede yemek kaynamıyor

“Bırakın liderleri, bugün vatandaş bile dinlenildiğini düşünüyor”

Siyasi parti liderlerinin dinlenme meselesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan ve “Bugün bu ülkede kritik görüşme yapacak olan  herkes bence dinleniyor” diyen Öztrak, anket sonuçlarının da bu dinlenme korkusu nedeniyle farklı çıktığını savundu.

İçişleri Bakanı’nın ‘telefon dinlemek ahlaksızlık’ dediğini ancak toplumda böyle bir endişenin var olduğunu belirten CHP Sözcüsü, “ Bu endişeyi ortadan kaldırmak hükümetin görevidir. İnsanların haberi olmadan dinlenilmesi ahlaksızlıktır. Buna katılıyorum ama kim dinliyor? Polislerin, savcıların bunu araştırması lazım. Savcı onların savcısı, polis onların polisi. Bu ülkede yazarlar, siyasetçiler, herkes dinlendi. Kendileri bile dinlenmiş. Bu ülkenin İçişleri Bakanı bile dinlenmiş” şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe, Kanal 42

DAHA FAZLA HABER OKU