Demokrat Partili Alexandria Ocasio-Cortez: Biden'ın gündemi biraz anlaşılmaz

Ocasio-Cortez, "Buradaki yetki nedir?" dedi

7 Şubat 2019'da çekilen bu fotoğrafta ABD Temsilciler Meclisi'nin New York'tan Demokrat Partili üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, Washington D.C.'deki ABD Kongre Binası önünde temiz enerji programlarını teşvik amaçlı Yeşil Yeni Anlaşma yasasını duyurmak üzere düzenlenen basın toplantısında konuşuyor (AFP)

Başkan seçilen Joe Biden kabinesini kurmaya başlarken New York temsilcisi Alexandria Ocasio-Cortez, Biden'ın gündeminin "biraz anlaşılmaz" olduğunu düşündüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Hill'e göre, "manga" olarak bilinen ve Demokrat Partili ilerici Kongre üyesi kadınlardan oluşan grubun parçası olan 31 yaşındaki Ocasio-Cortez, perşembe günü gazetecilere Biden'ın kabinesinin "daha birleşik bir vizyona" ihtiyacı olduğunu söyledi.

Seçilen Başkan, ABD'de "çeşitliliği en fazla olan Kabine'yi" oluşturma sözü verdi ve son birkaç haftadır Senato tarafından onaylanmaları halinde tarih yazacak çok sayıda yetkili seçiyor.

Alejandro Mayorkas İç Güvenlik Bakanlığı'nın başına gelen ilk göçmen ve Latin kökenli bakan, Neera Tanden da ABD Yönetim ve Bütçe Ofisi'nin (OMB) ilk beyaz olmayan kadın yöneticisi olacak.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına getirilmesi düşünülen Xavier Becerra'yla Hazine Bakanı olması planlanan Janet Yellen, sırasıyla bu bakanlıkları yönetecek ilk Latin kökenli kişi ve kadın olacaklar.

Atanması düşünülen kişilerin birçoğu, Biden'ın Başkan Yardımcısı olduğu Obama yönetiminde görev yapmış isimler. Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren ve Vermont Senatörü Bernie Sanders gibi popüler ilerici siyasetçilerin bir göreve aday gösterilmesiyse pek olası görünmüyor.

Perşembe günü yaptığı açıklamada Ocasio-Cortez, seçilmiş Başkanın "bir araya getirdiği bütün bu kabineyle" verdiği "genel mesajı" anlamakta zorlandığını söyledi.

Ocasio-Cortez çarşamba günü "Bir bireysel atama burada, başka bir bireysel atama şurada" demişti.

“Hele de belirsiz durum ve ne tarz bir Senato'ya sahip olacağımız düşünüldüğünde, bu isimlerin yeterince cesur ya da hırslı olup olmadıkları konusuyla boğuşabiliriz" diye devam etmişti.
 


31 yaşındaki Temsilciler Meclisi üyesi, “Ama bunun dışında, seçilen bütün bu isimleri bir arada gördüğümde aradığım şeylerden biri sanırım şu: Gündem nedir? Buradaki genel vizyon ne olacak? Ve benim için bu biraz anlaşılmaz" diye ekledi.

Ocasio-Cortez gazetecilere "Buradaki yetki nedir?" diye sordu ve ekledi:

Ben sadece bunun hepimizin görmeye çalıştığı, peşinin bırakılmayacağını umduğum bir şey olduğunu düşünüyorum.

Seçilen Başkanın kabine adaylarının çoğunun Senato'nun onayını alması gerek ve Biden, Savunma Bakanı olarak General Lloyd Austin'i seçtiği için daha şimdiden hem Cumhuriyetçilerin hem de Warren dahil Demokratların eleştirisine maruz kaldı.

ABD yasalarına göre savunma bakanı görevi devralmadan en az 7 yıl önce ordudaki görevinden emekliye ayrılmış olmalı; fakat Austin ordudan 2016'da ayrıldı.

Bu, adaylığının Senato'ya sunulabilmesi için önce Kongre tarafından onaylanması gerektiği anlamına geliyor. Senato'nun da onaylaması halinde Austin, ABD'nin ilk siyahi savunma bakanı olacak.

The Independent'a konuşan Biden'ın geçiş ekibi sözcüsü Sean Savett, şunları söyledi:

Ülkenin karşı karşıya olduğu krizlerin ortasında, seçilmiş Başkan Biden işleri yeniden rayına oturtmak ve gelecekteki riskleri azaltmak amacıyla cesur gündemini geliştirmek için vasıflı ve yetkin liderlerden oluşan bir ekip kuruyor. Bu adayların her biri geleceğe bakan, krizlerle test edilmiş ve deneyimli kişiler; Amerikalıların hayatlarında anlamlı değişiklikler yapmak ve ilk gün yönetime yardım etmek için yönetimin idare araçlarını hızla kullanmaya hazırlar. 




* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU