PTT taşeron işçileri eylem başlattı: Köle muamelesi gördük

İşçilerin açıklamasında, "Artık yeter bizim de haklarımız var ne PTT Genel Müdürlüğü’ne ne de taşeron şirketlere haklarımızı yedirmeyeceğiz' ifadeleri yer aldı

Fotoğraf: Twitter @pttsendika

PTT-SEN, sendika yöneticilerinin ve temsilcilerinin işten çıkarılması ve ücretsiz izne çıkarılmasına karşı İstanbul, İzmir ve Bursa PTT baş müdürlükleri önünde eylem başlattı.

Cumhuriyet'ten Kader Rüzgar'ın haberine göre eylem başlatan işçiler; işten çıkarmalara, düzensiz ve eksik maaş ödemelerine, artan iş yüküne karşı 2019 yılında örgütlenen PTT-SEN'in yönetici ve üyelerinin baskı altında olduğunu belirtti.

"Biz PTT Taşeron işçileri olarak sabrımızın sınırına geldik" diyerek eylem başlatan PTT-SEN, taleplerini şu şekilde sıraladı:

işten çıkarılan üyelerin, temsilcilerin ve yöneticilerin işe iade edilmesi, sendika yöneticilerine dayatılan ücretsiz izinlerin kaldırılması, sendikanın yetkisine yapılan usulsüz itirazların geri çekilmesi ve sendika üzerinde kurulan baskıya son verilmesi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Köle muamelesi gördük"

"Kendilerini PTT’nin üvey evlatları" olarak tanımlayan sendika üyeleri yaptıkları açıklamada, "Babamızın cenazesinde bile aranıp işe çağırıldık, en ufak bir hatamızda maaşımızın yarısı kadar cezalar ödedik, personel servislerinden 'sen taşeronsun' diye aşağılanarak indirildik, kafamızı kaldırdığımız anda 'işte kapı' orada denilerek tehdit edildik. Kadro vaatleriyle kandırıldık, sarı sendikalar tarafından oyalandık" ifadelerine yer verdi.

Sendika yöneticilerinin neredeyse tamamının işten çıkarıldığını ya da ücretsiz izne çıkmaya zorlandığını, en temel anayasal haklarının ayaklar altına alındığını ifade eden sendikalı işçiler, "21. yüzyılda köle muameledi gördük. Müdürden küfür duyduk sustuk, memurdan azar yedik sustuk, ezildik, hor görüldük yine de sabrettik. Karşılığında her gün işimizden edilmekle tehdit edildik, maaşlarımızı bile gününde alamadık, sudan sebeplerle sürgün edildik. 'Artık yeter bizim de haklarımız var ne PTT Genel Müdürlüğü’ne ne de taşeron şirketlere haklarımızı yedirmeyeceğiz' dedik. Yan yana geldik, omuz omuza verdik, birbirimizin yükünü paylaştık, sendikalaştık" açıklamasında bulundu.

"Korkup pes edeceğimizi sananlara son sözümüzdür; hodri meydan" diyen PTT-SEN temsilcileri, tüm halkı ve sivil toplum kuruluşlarını direnişe davet etti.

 

Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU