Selvi: Kılıçdaroğlu aday olursa en çok Erdoğan sevinir

"Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı için CHP Lideri ile yarışmayı, kafasına konan bir talih kuşu gibi düşüneceğinden eminim"

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı için adaylık sinyali verdiği yorumuna sebep olan sözlerini yazdı. Selvi’ye göre CHP liderinin aday olması en çok Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı mutlu eder.

Selvi, bugünkü köşe yazısında Kılıçdaroğlu’nun bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmadaki “adaylık” kısmının bazı kesimler tarafından İYİ Parti’ye mesaj şeklinde yorumlandığını söyledi ve şunları yazdı:

Millet ittifakının ortağı olarak Kılıçdaroğlu’nun adaylığı CHP’den sonra en çok İYİ Parti’yi ilgilendirir. İYİ Parti cephesinin nabzını tutmaya çalıştım. Cumhurbaşkanı adaylığının CHP Genel Başkanı’nın hakkı olduğunu düşünüyorlar. Parlamenter sistem vurgusu yapan CHP Lideri’nin bu sistemde aday olmasını beklemiyorlar. Kılıçdaroğlu’nun İYİ Parti’ye sopayı gösterdiği yönündeki yorumlara ise itibar etmiyorlar. İYİ Parti’de hedefin muhafazakâr kesimden de oy alacağı ve kadın olması nedeniyle Meral Akşener’i ortak aday yapmak olduğu unutulmasın.

Selvi, yazısında Erdoğan’ın olası tutumuna karşı şunları söyledi

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmayacağını düşünüyorum. Ama ters köşe yapar da aday olursa buna en çok Erdoğan’ın sevineceğini düşünüyorum. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı için CHP Lideri ile yarışmayı, kafasına konan bir talih kuşu gibi düşüneceğinden eminim.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU