Davos Zirvesi bu yıl Kovid-19 nedeniyle 13-16 Mayıs'ta Singapur'da yapılacak

Her yıl ocak ayında İsviçre'de yapılan Dünya Ekonomik Forumu, Kovid-19 salgını nedeniyle 13-16 Mayıs 2021'de Singapur'da gerçekleştirilecek

Dünya Ekonomi Forumu, 1970 yılından bu yana İsviçre'nin Davos kentinde toplanıyordu / Fotoğraf: AA

WEF'ten yapılan yazılı açıklamada, "WEF 2021 Yıllık Özel Toplantısı"nın 13-16 Mayıs'ta Singapur'da gerçekleştirileceği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2021 yıllık toplantısının ise İsviçre'nin Davos kentinde yapılacağı belirtilen açıklamada, Singapur'daki toplantının dünyanın Kovid-19 salgınını atlamasına ilişkin "ilk küresel liderler etkinliği "olacağı aktarıldı.

Açıklamada, Singapur'daki zirveye ilişkin detayların daha sonra paylaşılacağı belirtilerek, "Bu yüz yüze görüşme, liderleri bir araya getirerek dünyanın en acil sorunlarına çözümler şekillendirmeye odaklanacak." ifadesi kullanıldı.

Dünya Ekonomik Forumu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Schwab, Singapur'daki zirveye ilişkin, "Küresel liderlik zirvesi, (Kovid-19 salgını sonrasında) nasıl toparlanabileceğimizi ele almak için hayati önemli." değerlendirmesinde bulundu.

1970 yılında başlayan Dünya Ekonomik Forumu’na (Davos Zirvesi) her yıl 120'ye yakın ülkeden 3 bin iş insanı, siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU