"Deniz ve Mahir'in kulağını çektim" diyen Perinçek'e Yalçıner'den tepki: Bu zavallı, ikisinin yanına bile yaklaşamazdı

Deniz Gezmiş ile aynı davada yargılanan Yalçıner, Perinçek'in sözlerine tepki göstererek, "Bu faşist demagogun yüzüne ne Deniz ne de Mahir bakıyordu" dedi

Fotoğraf: AA

140 Journos kanalının ‘Kımen İktidar’ adıyla yaptığı belgeselde konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan hakkındaki sözlerine Mustafa Yalçıner sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın aralarında bulunduğu 25 sanıklı THKO davasından yargılanan ve daha sonra ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Mustafa Yalçıner, Perinçek'in sözleriyle ilgili, "Bu faşist demagogun yüzüne ne Deniz ne de Mahir bakıyordu! Kibirle “kulak çekme”den söz eden bu zavallı ikisinin yanına bile yaklaşamazdı" dedi.

"Bu Zübük’ü ciddiye almayın"

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş da, Perinçek'in TİP ve Mehmet Ali Aybar ile ilgili sözlerini yalanladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Baş şunları kaydetti:

Konu Perinçek bile olsa tümünü izlemeden yorum yapmamak için açtım, 3 dk sonra kapattım: İlk oyumu ‘61 seçiminde TİP’e verdim diyor, Aybar’ın konuşmasından etkilenmiş! 1-TİP 1961 seçimlerine giremedi. 2-Aybar, 1962’de Genel Başkan oldu. (Özet, bu Zübük’ü ciddiye almayın!)

Ne olmuştu?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Doğu Perinçek belgeselde, 70 öncesi gençlik hareketleri ve Türkiye İşçi Partisi dönemini anlattığı bir bölümde Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan'ın dolduruşa geldiğini, onların kulaklarını çektiğini söylemişti.

Milli Demokratik Devrimi savunanların Türkiye İşçi Partisi’nden tasfiye edilmeye başlandığını ve bunun büyük bir infial yaratarak herkesin kendi etraflarında toplanmaya başladığını söyleyen Perinçek, 70’li yıllarla beraber silahlı mücadelenin tartışılmaya başlandığını, Mihri Belli’nin ise bunun yanlış olduğunu bildiği halde Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan gibi isimleri ‘idare ettiğini’ belirterek, “Genç çocuklar dolduruşa geldi. Denizler, Mahirler falan dolduruşa geldi. ‘Silahlı mücadeleyi hemen başlatacağız’ falan. Hem teorik birikimim var, biraz da yaşça Deniz’den, Mahir’den falan büyüğüm. Hepsinin kulağını çektim yani” ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU