Kılıçdaroğlu'na tazminat davası açan Erdoğan: Cumhurbaşkanlığı makamıyla nasıl konuşulur bilmesi lazım

Kılıçdaroğlu'na tazminat davası açan Erdoğan, "Hukuk dairesinde gereken neyse bunun hesabını bu şahsa soruyorlar. Olay budur. Çünkü edep denilen bir şey var. Haddini bilmesi lazım" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Camisi'ndeki cuma namazı sonrasında açıklamalarda bulunuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açılan tazminat davasına ilişkin konuşan Erdoğan, "Her şeyden önce eleştiri değil. Hakaret seviyesine çıkan ifadeleri nedeniyle, hukuk içinde bu kişiye gerekli hesap sorulmalıdır" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Nitekim avukatlarım da şu anda hukuk dairesinde gereken neyse bunun hesabını bu şahsa soruyorlar. Olay budur. Çünkü edep denilen bir şey var. Haddini bilmesi lazım. Bu ülkede Cumhurbaşkanına, Cumhurbaşkanlığı makamına nasıl konuşulur, nasıl mesajlar verilmesi gerekir, bunu bilmesi lazım. 

"CHP'nin şirazesi kaybolmuştur"

CHP'deki "taciz" iddialarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Başından beri her zaman temiz belediyecilik, ahlaki belediyecilik gibi şeyleri konuşan bu zat tabanına, seçtiği elemanlara sahip olamadığının göstergesidir" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun ciddi bir cezai durumla karşı karşıya kaldığını söyleyen Erdoğan, "CHP'nin bir defa şirazesi kaybolmuştur, çıkmıştır. CHP istikametini kaybetmiştir. Bu istikameti toparlaması da artık çok zordur. Terör örgütleriyle kol kola yürüyen bir CHP ile tanıştık. Millet İttifakı adı altında ne bulursa yanına alıp bir şeyler oluşturmaya gayret eden CHP, bundan sonraki süreçte de kendisini toparlayamayacaktır" dedi.

Aşı çalışmaları

Erdoğan, Türkiye'de uygulaması planlanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarıyla ilgili gelen bir soruya da cevap vererek, "Çeşitlilik var. Uğur Bey ile görüştük. Olay sadece Çin değil, Rusya ile de görüşmeler var. Benim de aşı olma konusunda sıkıntı söz konusu değil. Sağlığın söz konusu olduğu yerde bizler de ne gerekiyorsa yapmak durumundayız. Sağlık için gerekeni yapar, örnek olurum" ifadelerini kullandı.

"Macron Fransa'nın başına beladır"

Fransa Ulusal Meclisi'nin hükümete, "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni" tanıması çağrısında bulunan kararı onaylamasına da tepki gösteren Erdoğan şöyle devam etti:

Fransa Senatosu'nun kararı: Minsk Grubu bir arabulucu gruptur. Arabulucu bir grubun bağlayıcılığı olmayan bir yola tevessül etmesi manidardır. Fransa'nın arabulucu hüviyeti kaybolmuştur. Macron Fransa'nın başına beladır. Macron ile Fransa çok tehlikeli bir dönem yaşıyor. Dileğim odur ki Fransa Macron'dan kurtulsun, aksi takdirde sarı yeleklilerden kurtulamayacak. Yoksa bu da kırmızı yeleklilere dönüşebilir. Şu anda Aliyev'in Fransızların bir tavsiyesi oldu, Ermenileri bu kadar seviyorlarsa Marsilya'yı versinler. Ben de aynı tavsiyede bulunuyorum, olay bu kadar basit. Karabağ Azerbaycanlı kardeşlerimizin topraklarıdır. 28 yıldır buralar işgal altında.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU