Silopi Belediye Eş Başkanı Şavluk IŞİD tarafından tehdit edildi: "Sen Kürt'sün, sizi ezeceğiz köpek"

HDP'li Silopi Belediye Eş Başkanı Süleyman Şavluk, IŞİD tarafından tehdit edildiğini söyledi. Telefona gelen görsellerin kaydını alan Şavluk savcılığa suç duyurusunda bulunarak kendisine tehdit edenlerin tespit edilmesini istedi

Silopi Belediye Eş Başkanı Şavluk IŞİD tarafından tehdit edildi / Fotoğraf: Süleyman Şavluk

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "İŞID tarafından suikast son anda önlendi" iddialarının yol açtığı tartışma sürerken, bir başka belediye başkanının da aynı örgütçe tehdit edildiği öne sürüldü. 

Edinilen bilgilere göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Silopi Belediye Eş Başkanı Süleyman Şavluk, IŞİD mensupları tarafından defalarca tehdit edildi. 

Şavluk'a Whatsapp'tan Türkiye alan kodlu bir numara üzerinden IŞİD bayrakları, üst düzey yöneticilerinin fotoğrafları ve bazı esirlerin öldürüldüğü anlara ait görüntüler gönderildi.

"Sen Kürt'sün, sizi ezeceğiz köpek"

Arapça "Sen Kürt'sün, sizi ezeceğiz köpek" mesajları alan Şavluk, belli aralıklarla açık telefon hattından da tehditlerle karşılaştı.

İlk başlarda telefonuna gelen mesaj ve görselleri silen Şavluk, avukatının uyarısı üzerine gelen paylaşımları kayıt altına aldı. 

 

Süleyman Şavluk
Süleyman Şavluk / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Şavluk, mesaj ve görselleri gönderen açık numaranın kime veya kimlere ait olduğunun tespiti için resmi makamlara başvurdu. 

17 Ekim 2020'de Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat eden Şavluk, tehditte bulunanların tespitini isterken görselleri gönderenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

"Kafası kesilmiş insanların görsellerini gönderdiler"

Silopi Belediye Eş Başkanı Süleyman Şavluk, yaşadıklarını Independent Türkçe'ye anlattı.

Pek çok kere tehdit aldığını ancak son gelen mesajların kendisini kaygılandırdığını belirten Şavluk, "Bana IŞİD bayrakları, yönetici ve askeri eğitim sırasında çekilen fotoğraflar, kafası kesilmiş insanların görsellerini gönderdiler" dedi.

Daha önce mesaj ve görselleri sildiğini ancak avukatın uyarısından sonra gelen iletileri kayıt altına aldığını kaydeden Şavluk, "Mesaj ve görsellerin yanı sıra belli aralıklarla da arıyorlardı. Arapça bağırarak konuşuyorlardı. Arapça anlamadığım için telefonu kapatıyordum. 'Sen Kürt'sün, sizi ezeceğiz köpek' gibi hakaret ve tehdit dolu birçok mesaj aldım" diye konuştu.

 

Silopi Belediye Eş Başkanı Şavluk IŞİD tarafından tehdit edildi
Silopi Belediye Eş Başkanı Şavluk IŞİD tarafından tehdit edildi / Fotoğraf: Süleyman Şavluk

 

Tehditlerin artması üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Şavluk, sözlerini şöyle sürdürdü:

İmamoğlu'nun suikast meselesi Türkiye'de günlerce konuşulup tartışıldı. Ancak adamlar beni açık açık tehdit etti ve maalesef bu gündeme gelmiyor. Bana kesilmiş kafa görseli gönderiliyor. Bundan daha ağır tehdit mi olur. Suç duyurusunda bulunalı yaklaşık bir buçuk ay oldu ancak henüz bir gelişme yok.

"BTK'ya numaranın tespiti için yazı yazılmış" 

Şavluk'un avukatı Haşim Toğurlu, 17 Ekim 2020 tarihli dilekçe ile tehdit eden numaranın kime veya kimlere ait olduğunu ve hangi il ve baz istasyonundan sinyal aldığının tespiti için girişimde bulunduklarını söyledi.

Toğurlu, savcılığa durumun ciddiyetini anlattıklarını ve kendisinin de konuyla yakından ilgileneceğini söylediğini aktaran Toğurlu, "Savcı Bey karşı numaranın tespiti için yazışmaların devam ettiğini söyledi. Ancak şu ana kadar tespit edilmiş herhangi bir şüpheli yok" ifadelerini kullandı.

En son geçen hafta soruşturmanın seyrini öğrenmek için savcılığa gittiği bilgisini paylaşan Toğurlu, şunları söyledi:

En son Bilgi Teknolojileri ve İletişin Kurumu'na (BTK) ilgili numaranın kime veya kimlere ait olduğunun araştırılması için yazılar yazılmış ve bunun sonucu bekleniyordu. Suç duyurusunda bulunalı yaklaşık bir buçuk ay oldu. Henüz ortada bir şüpheli yok. Tehdit eden numara Türkiye alan kodlu ve ülke içinde olma ihtimali var. Numaranın kime veya kimlere, hangi il ve istasyondan sinyal aldığı araştırılıp şüpheliler tespit edilip gereken ceza verilmeli.

Avukat Toğurlu, soruşturmada gelişmenin olup olmadığını öğrenmek için gün içerisinde savcılığa bir ziyaret gerçekleştireceğini sözlerine ekledi. 
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU