Dünyada birkaç dakika geçse de Doktor Strange, Dormammu'yla yıllarca kalmış olabilir

Strange, bu sayede dünyayı yıkımın eşiğinden kurtardı

Doktor Strange'in yeni filmi, Marvel'in çoklu evrenini konu alıyor (Marvel Studios)

Marvel Sinematik Evreni'nin en güçlü karakterlerinden Doktor Strange (Benedict Cumberbatch), 2016’da vizyona giren filmde Dormammu'yla bir anlaşma yaparak Karanlık Boyut'un (the Dark Dimension) Dünya'yı yutmasını önledi. Ancak bunu yapabilmek için bu korkunç yaratık tarafından defalarca öldürülmek zorunda kaldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pazarlık yaptıktan sonra Strange birkaç dakika geçmiş gibi görünen Dünya'ya dönse de anlaşılan o ki Dormammu'yla yıllarca kalmış olabilir.

Peki bu nasıl gerçekleşti? Doktor Strange, Karanlık Boyut'a giderken yanına Dormammu'nun aşina olmadığı bir gücü aldı: Zaman. Daha sonra Dormammu, kendisine pazarlık yapmaya geldiğini söyleyen usta büyücüyü öldürdü. Bundan sonra Strange tekrar belirdi ve daha önce söylediği sözleri tekrarladı.

Ardından bu durum tekrar tekrar devam ederken Doktor Strange çeşitli şekillerde defalarca öldürüldü. Dormammu bunun sonsuza kadar süreceğini ve her seferinde acı çekerek söylemesine rağmen buna dayanamadı ve nihayet pes edip Strange'le anlaştı.

Bunu mümkün kılansa Strange'in Agamotto'nun Gözü sayesinde kendisini bu devasa yaratıkla bir zaman döngüsüne hapsetmesiydi. 

Öte yandan, Dünya'da zaman donduğu için Strange geri döndüğünde sadece birkaç dakika geçmiş gibi görünüyordu fakat işin aslı hiç böyle değil. Zira 2018'de Doktor Strange’in senaristi Robert C. Cargill, Strange'in Karanlık Boyut'ta uzun zaman geçirdiğini ama bu durumu "daha sonra işlemek için özellikle belirsiz bıraktıklarını" söyledi.

Cargill, bu sürenin Strange'in "güçleri üzerinde daha da ustalaşması" için yeterli süre olduğunu da doğruladı.

Screen Rant’te yer alan açıklamaysa bunun, iki film arasında geçen zaman pek uzun olmasa da karakterin Thor: Ragnarok'ta neden çok daha yetenekli olduğunu ortaya çıkardığını belirtti.

Buna göre, eğer Strange Karanlık Boyut'ta güçlerinde ustalaşmasına, denemeler yapmasına ve yeni numaralar öğrenmesine yetecek kadar kaldıysa, bu yıllarca sürmüş olmalı.

Öte yandan, filmin yönetmeni Scott Derrickson ise 2016'da Empire'a yaptığı açıklamada, filmde aslında Strange'in "bunu bin kere yaşadık" şeklinde bir repliğinin bulunduğunu, bu sözlerin de zaman döngüsü içinde ne kadar hapsolduğu konusunda iyi bir ipucu olabileceğini söylemişti.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU