Paşinyan: Savaş sırasında Rusya’nın ve Putin’in desteğini hissettik

Ateşkesi denetlemek üzere Erivan’a giden Rusya Savunma Bakanı Şoygu ve beraberindeki heyetle görüşen Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Rusya ile güvenlik alanında işbirliğini derinleştirmeyi umduğunu söyledi

Fotoğraf: AA

Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ile Ermenistan arasında çatışmaları sonlandıran anlaşmanın ardından bölgedeki durum ile ilgili temaslarda bulunmak üzere Rus hükümet üyelerinden oluşan heyet Ermenistan’ın başkenti Erivan’a geldi.

Geniş katılımlı Rus heyetinin birinde, Rusya Savunma Bakanı Şoygu ile Acil Durumlar Bakanı Yevgeniy Ziniçyev bulunurken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da aralarında başbakan yardımcıları ve Sağlık Bakanı Mihail Muraşko’nun bulunduğu bir başka heyetle Erivan’a geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ermenistan Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüşen Şoygu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in verdiği görevin bölgede kanın dökülmesini önlemek olduğunu ve barışı tesis etmek için kendilerini çok işin beklediğini söyledi.

Şoygu, "Geniş bir program ile Ermenistan’a geldik. Bunları hayata geçirmeyi ümit ediyoruz" dedi.

Ayrıca Şoygu, Rus askerlerinin Dağlık Karabağ’a konuşlanma işlemlerinin tamamlandığını da sözlerine ekledi.

Ermenistan, Rusya ile askeri iş birliğini derinleştirmeyi umuyor

Rusya ile güvenlik alanında iş birliğini derinleştirmeyi umduğunu söyleyen Paşinyan, "Savaş sırasında Rusya’nın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in desteğini hissettik" dedi.

Savaştan önce zorlu bir dönem olduğunu, ancak şimdi daha zor bir döneme girdiklerini ifade eden Paşinyan, "Bu süre zarfında Rusya ile güvenlik ve askeri-teknik iş birliği alanlarında iş birliğini derinleştireceğimizi umuyorum" diye konuştu.

Paşinyan, "Ermenistan ve Rusya arasında stratejik iş birliği ve kardeşçe dostluk ruhuyla, yakın ve stratejik gelecekte bağlarımız derinleşmeye devam edecek, etkileşimimiz daha da yakın ve daha stratejik olacak" ifadelerini kullandı.

Daha sonra, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un yer aldığı diğer heyet, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ve heyeti ile bir araya geldi.

Rus heyetinin Erivan’daki inceleme ve temasların ardından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gitmesi bekleniyor.

Akar: TSK, Azerbaycan’a gitmek üzere hazırlıklarına tamamladı

Kayseri Havalimanı yeni terminal binası temel atma töreninde konuşan Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan'a asker gönderilmesine yönelik Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'ne ilişkin olarak, “TSK, Azerbaycan’a gitmek üzere hazırlıklarına tamamladı. Önümüzdeki günlerde bölgeye intikal edecekler. Oradaki en önemli konulardan biri de insani konular” dedi.

Ermenistan ordusunun gittikleri yerlerden geriye bir sürü mayın, el yapımı patlayıcı bıraktıklarını belirten Akar, “Türkiye’den gidecek Mehmetçik bu konuda da Azerbaycanlı kardeşlerimize gerekli yardımı sağlayacak ve oradaki mayınları, patlayıcıları etkisiz hale getirerek kardeşlerimizin zarara uğramasını önlemeye çalışacak” bilgisini verdi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU