George R. R. Martin'in yeni Kış Rüzgarları paylaşımı Cersei'e dair ipucu veriyor

Kış Rüzgarları ve Game of Thrones arasında epey fark olacak gibi görünüyor

Bilim insanları kısa süre önce Game of Thrones'un neden popüler olduğunu açıklamıştı (HBO)

Game of Thrones evreninin yaratıcısı George R. R. Martin, kitap serisinin Kış Rüzgarları (Winds of Winter) isimli 6. bölümünün "koskocaman bir kitap olacağını" daha önce açıklamıştı. Bloguna girdiği son gelişme odaklandığı karakterlerle ilgili daha fazla bilgi veriyor.

Son zamanlarda Lannisterlara epey zaman ayırdım. Özellikle Cercei ve Tyrion'a. Dorne'a da bir ziyaretim oldu, Oldtown'a da birkaç kez uğradım. Yeni bölümleri tamamlamanın yanı sıra eski bölümlerin (bazısı çok eski) bir kısmını da tasnif ettim... Bunlara fuarlarda yıllar önce okuduğum şeyler ve internette yayımladığım taslaklar da dahil. Materyali sürekli eğip büküyorum ve bazen bu eğip bükmenin de ötesine geçiyor. Bir şeylerin yerini değiştiriyorum, bazı bölümleri birleştiriyorum, bazısını ikiye bölüyorum, bunları tekrar düzenliyorum.

Inverse'ün haberine göre kitaplarda Cercei'nin hikayesi en son Kral Toprakları'ndaki utanç yürüyüşünde kalmıştı. Çıplak, kel ve hor görülmüş durumdaydı. Bu, Yedi İnancı (Faith of the Seven) adındaki militan dini grubun lideri Yüce Serçe'nin (High Sparrow) çok sayıda günahına ceza olarak onu hapsetmesinin sonucuydu. Bu eylem tabii ki onu küçük düşürmek ve itibarını sarsmayı hedefliyordu ama karakterin öfkesini, kinini ve güce olan açlığını yeniden tutuşturdu. Cercei'nin Red Keep'e dönmesinden kısa süre sonra amcası Kevan ve Grand Maester Pycelle Varys'in emriyle Cercei'yi iktidarda tutmak için öldürülmüştü. Bu, ülkeyi içinde bulunduğu kaos batağında daha da derine itecekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kış Rüzgarları’nın daha önce yayımlanan bölümlerinde Cercei kraliçe naibi olarak gücünü geri kazanmıştı ama yine de Yüce Serçe ve Yedi İnancı nezdinde yargılanması gerekiyordu. Bu, Qyburn'ün öldüğü sanılan Gregor Clegane üzerinde yaptığı tekinsiz deneyler sayesinde Cercei'nin kazanacağından emin olduğu, düello yollu bir yargılamaydı. Cercei'nin hikayesi Game of Thrones'dakinden muhtemelen burada ayrılacak. Dizide Cercei Yüce Baelor Septi'ni Çılgınateş'le patlatıp Yüce Serçe, Margaery ve daha birçoklarını canice öldürmüştü.

Ne var ki Çılgınateş'in yeri daha önce değiştirildiğinden Kış Rüzgarları'nda bu muhtemelen yaşanmayacak. Cercei kitaplarda Demir Banka'ya olan borçlarını ödemeyi de reddediyor, bu da süreç içinde çok sayıda düşman edinmesine neden oluyor. Bazen, küçük erkek kardeşlerinden birinin elinde öleceğini öngören Valonqar kehanetini (Tyrion'un kendisini öldüreceğinden şüpheleniyor) düşünmeye dalmış şekilde kendi dünyasında yaşıyor.

 

 

Kraliyet ekürisi Teana Merryweather'la da Valonqar kehanetiyle ilgili bilgileri ve Margaery'le Tyrell'lere karşı kurduğu komployu paylaşmıştı. Neticede Serçe'nin günahkarlık suçlamaları karşısında yüksek konseye satıp Kral Toprakları'nı temelli terk eden de Taena olmuştu. Yine de Cercei masumiyetini kanıtlamasının ardından Taena'nın geri dönmesini diliyor.

Taena, Marteller, Tayreller veya Varys adına çalışıyor olabilir. Her iki durumda da Cersei’nin hayatındaki varlığı onun hükümdarlığını sorgulatıyor ve paranoyasını ilerletiyor gibi görünüyor. Bütün bunlar Cersei’nin en bilinçli kararları verecek konumda olmadığına işaret ediyor. Arkadaşlığa olan ihtiyacı ailesinin ve onun düşüşüne yol açabilir.

 

Independent Türkçe, Inverse

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU