Bill Gates'ten adil koronavirüs tedavisi için 70 milyon dolarlık fon

Paranın koronavirüs salgınına karşı aşı ile tedavileri geliştirme ve dağıtmaya yönelik küresel çabalara gideceği belirtildi

Fotoğraf: Reuters

Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve eşinin vakfı olan Bill & Melinda Gates Vakfı'nın yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilecek aşıya ‘herkesin eşit erişimini sağlamak’ amacıyla 70 milyon dolar ek fon sağlanacağını belirtti. ​

Vakıf, fakir ülkelere de koronavirüs aşısının gidebilmesini amaçlayan GAVI aşı ittifakının önderlik ettiği ‘COVAX Gelişmiş Pazar Taahhüdü’ne (AMC) 50 milyon dolar, birkaç Kovid-19 aşı adayının geliştirilmesine ortak fon sağlayan Salgın Hazırlık Yenilikleri Koalisyonu’na (CEPI) da 20 milyon dolar ödeme yapacağını bildirdi.

Vakıftan yapılan açıklamada, paranın koronavirüs salgınına karşı aşı ve tedavileri geliştirme ve dağıtmaya yönelik küresel çabalara gideceğini ve diğer uluslararası bağışçıların da artık daha fazla taahhütte bulunacağını umdukları belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yüzde 90 başarılı aşı geliştirildi

ABD merkezli ilaç firması Pfizer ile Alman BioNTech, geçen günlerde geliştirdikleri aşı denemelerinin 3. fazı başarıyla geçtiğini belirterek yüzde 90 oranında başarılı olduğunu duyurmuştu.

BioNTech şirketinin Türkiye kökenli CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin ise yaptığı açıklamada "Geliştirdiğimiz aşının koronavirüsün başını ezerek ve tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınını bitireceğine inanıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

 

İHA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU