The Queen's Gambit: Beth'in babasına ne oldu?

Elizabeth Harmon, The Queen's Gambit'in çoğunu annesinin rahatsız edici ölümünün peşinde koşarak geçirir, peki ya babasına ne oldu?

The Queen's Gambit ABD'li satranç dehası Bobby Fisher'ın hayatından esinleniyor (Netflix)

Dijital yayın platformu Netflix’in önemli bir izlenme başarısı elde eden dizisi The Queen’s Gambit, annesi travmatik biçimde ölen ve babası ortadan kaybolan satranç dehası Elizabeth "Beth" Harmon’ın hayatını konu alıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant'in haberine göre Walter Tevis’in 1983’te yayımlanan aynı isimli kitabından uyarlanan dizi Beth’in annesinin ölümüne fazlasıyla vakit ayırırken, babasını neredeyse öykünün dışında bırakıyor. 

Dizi defalarca Beth’in annesi Alice’in ölümüne dönse de Beth’in babasının kim olduğuna dair detayları gölgede bırakıyor.

Her ne kadar dizinin sonuna kadar Beth fark etmese de, dizi Alice’i görmeye gelen adamın onun muhtemel babası olduğuna işaret ediyor. Dizinin 8. bölümünde Alice ondan yardım istemeye gittiğinde, yeni eşi ve çocuğu kapıyı açıyor.

Hem Alice hem de Beth, Beth’in doğumundan sonraki 5 yılda onun yeni bir aile kurduğunu ve onlarla hiçbir şey yapmak istemediğini fark ediyor. Beth, Alice’e sorsa da bu adamın önemini tam olarak kavrayamıyor.

 

 

Dizi Beth’in babasının kimliğini, o kim olduğunu fark edene kadar izleyicilerden saklıyor. Beth, Alice’in arabayı babasından kendisine bakma konusunda yardım etmeyi reddetmesinin ardından çarptığını anlıyor.

Dizi güçlü biçimde isimsiz kişinin Beth’in babası olduğuna işaret etse de bilerek bunu tam olarak açıklamıyor ve bu esasen Beth’in onun kimliğine dair duyduğu tereddütlü güvenini temsil ediyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU