Bir ilde daha 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi

Erzurum'da 65 yaş ve üstündeki vatandaşlar için 10.00 ile 16.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma kısıtlaması getirildi

Fotoğraf: AA

Eskişehir ve Bursa'nın ardından Erzurum'da da  65 yaş ve üstündeki vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Söz konusu vatandaşlar 10.00 ile 16.00 saatleri arası dışında sokağa çıkamayacak.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 65 yaş ve üzeri kişiler 10.00 ila 16.00 saatleri arasında maske ve mesafe kuralına uyarak sokağa çıkabilecek, diğer zamanlarda sokağa çıkmaları kısıtlanacak, kahve, kıraathane ve çay ocaklarına girişleri yasaklanacak, daha önceki İl Hıfzıssıhha Kurul Kararları doğrultusunda düğün ve cenazelere 1. dereceden yakınlar hariç katılım yasaklanacak.

Şehir merkezine uzak olan mahallelerden ilçe ve kent merkezlerine yolcu taşıyan minibüs ve dolmuşların da hareket saatleri, 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkma kısıtı bulunmayan saatlere uygun yapılacak.

Ayrıca pozitif veya temaslı kişilerden izolasyonu ihlal edenler veya salgın kurallarına aykırı cenaze törenleri, taziyeler ya da düğün, kına ve benzeri her türlü toplu etkinlikleri düzenleyenlere yönelik, önleyici veya cezai uygulamalar açısından, mahalle muhtarları daha aktif olarak rol alarak, kaymakamlıklara bilgilendirme yapacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen il sayısı 3'e yükseldi

Eskişehir ve Bursa'da da 65 yaş üstüne sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti

65 yaş ve üstü sokağa çıkma yasağı

Türkiye'de salgının başladığı ilk dönemlerde hükümet, riskli grupta gördüğü 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirmişti.

Kovid-19 vakalarının düşüşe geçtiği dönemde uygulanan yasak, kısıtlamaya çevrilmiş ve vatandaşların belli gün ve saatlerde dışarı çıkmasına izin verilmişti.

65 yaş ve üstüne uygulanacak kısıtlamalar, İildeki salgın vakalarının durumuna göre İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulları tarafından getiriliyor.

 

AA,Indpendent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU