"Süt banyosu" görüntülerine inceleme başlatıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı görüntülerin halk sağlığını ve gıda güvenliğini hiçe saydığını belirterek ekiplerin fabrikaya yönlendirildiğini açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Konya Karatay'da faaliyet gösteren Benefit Süt Toplama Merkezi’nde bir kişinin süt tankeri içerisinde yer alan görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından inceleme başlatıldığını duyurdu.

Bakanlık, Twitter’dan şu açıklamayı yaptı:

Konya’daki bir süt üretim tesisinde olduğu ileri sürülen halk sağlığını ve gıda güvenliğini hiçe sayan görüntüler üzerine söz konusu işletmeye ekiplerimiz ivedilikle yönlendirilmiştir. Gelişmeler, kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Görüntülerin yaşandığı Benefit Süt Toplama Merkezi’nden de bir açıklama yapıldı:

Temel hedefi itibarsızlaştırma olan, elemanımız tarafından bilgimiz dışında çekilip çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşılmış görüntüler ve yapılan eylem bizleri de üzmüş olup kesinlikle kabul edilmesi mümkün değildir. İlgili şahsın iş ahdi iptal edilmiş olup, hakkında gerekli yasal işlem ve incelemeler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Konya'da çekilen görüntülerde bir kişi süt fabrikasında teknede süt banyosu yaptığı görüntüleri TikTok'ta paylamıştı. Söz konusu görüntüler sosyal medyada tepki çekmişti.

Balıkesir'de geçen günlerde bir kişinin domatesleri ayaklarıyla ezerek dans ettiği görüntüler de büyük tepkiye neden olmuştu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü söz konusu firmaya 13 bin 900 lira ceza kesmişti.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU