Kılıçdaroğlu CHP arşivindeki Kur'an belgesini açıkladı

Kılıçdaroğlu "Erdoğan belge gösteriyor, 'CHP Kur'an'ı yasaklattı' diye, yanlış yazılmış yasaklanmış" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Karar TV YouTube kanalında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu CHP'nin yasaklandığı dönemde yok edildiği bilinen arşivinin Devlet Arşivleri'nde ortaya çıktığını belirterek, "İki bürokrat geldi. 'yanmadı bizde' dedi. Bize verin dedik ama vermediler. Sonra bir kopyasını alabildik" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

Erdoğan, belge gösteriyor, 'CHP Kur'an'ı yasaklattı' diye. Bakıyorsunuz belgede gerekçe var. Yanlış yazılmış, yasaklanmış. Mevlid yasaklandı deniyor ama belgeye göre portakal suyu bile Mevlid'in içine girmiş. Bu yüzden yasaklanmış. Bir ülke nasıl kurulmuş? Yabancı devletlerle yazışmalar, Meclis tutanakları vs. gibi çok değerli belgeler var.

"Millet İttifakı'nı dağıtmak istiyorlar"

Kılıçdaroğlu İYİ Parti'deki FETÖ tartışması ve Millet İttifakı'nın durumuyla ilgili bir soruya "Millet İttifakı'nı bozmak için türlü 'operasyonlara' başvuruyorlar" diye yanıt verdi

Kılıçdaroğlu İYİ Parti’nin dağıtılmak istendiğini belirterek "'FETÖ suçlaması şeye benziyor beğenmedikleri insanı eskiden PKK'lı diye suçluyorlardı şimdi de en taze suçlama aracı FETÖ oldu. İktidarı yöneten kişi karşısındaki kişiyi FETÖ ile suçluyor ama elinde hiçbir delil yok. İYİ Parti üzerinde oynadılar burada da beklediklerini bulamadılar" dedi.

Kılıçdaroğlu iddiasını şu ifadelerle sürdürdü:

Saray ve çevresi bürokrasinin bazı unsurlarını da kullanarak operasyon yapıyor. Onlar aracılığıyla belli kesimler ya da belli kişiler üzerinde çalışmak onları bir anlamda ajite etmek belli kişilere, kurumlara gerçekten ciddi paralar vermek, teklif etmek ve bu çerçevede ittifakı bozmak istiyorlar.

Babacan ve Davutoğlu yanıtı

Kılıçdaroğlu Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Geneş Başkanı Ali Babacan ile de ortak paydalarını söyleyerek şunları ifade etti:

Pek çok evrensel kavramlar üzerinde ortaklaşıyoruz. İki parti kuruluş aşamasında markada değeri olarak ortaya çıkmaları lazım. Belli bir zaman diliminde bunlar da gerçekleşir. Zaman ne gösterir onu da göreceğiz. Şunu da biliyoruz. Seçim kanunu üzerinde çalışmalar yapılıyor. Millet İttifakı daha çok oy alsa da iktidarı nasıl koruruz kaygısı ile bir çalışma içerisinde olunduğunu biliyoruz. Ben halka rağmen nasıl burada kalırım arayışı. Biz bunu da aşacağız. Bu konuda bir şüphem yok.

Erken seçim çağrısını yineledi

Kılıçdaroğlu, yaptığı erken seçim çağrısına yönelik bir soru üzerine de "Temel çağrıda bulunma gerekçem şu, gerçekten ekonomide çok ciddi bir deprem var aslında. Dolara bakın, avroya bakın nerede, sterline bakın nerede, bizim Türk lirası güneş altındaki kar gibi eriyor. Ciddi bir devalüasyon yaşıyoruz. Yara daha çok sıcak, önümüzdeki günlerde fatura çok ağır olacak" dedi.

Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunları aşması için erken seçime gitmek zorunda olduğunu tekrarlayan Kılıçdaroğlu, ekonomide yaşananların her geçen gün topluma olan maliyetinin artacağını özellikle de bundan fakir kesimin etkileneceğini ileri sürdü.

 

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU