Oregon hem Biden'a hem de ağır uyuşturuculara 'evet' dedi

Birkaç eyalette de seçmenler marihuananın rekreasyon amaçlı kullanımını destekledi

Biden, eyalette sayılan oyların yüzde 57,5'ini aldı (Vikipedi / Truflip99)

ABD'nin birkaç eyaletinde seçmenler, esrarın rekreasyon veya tedavi amacıyla yasallaştırılmasını desteklerken Oregon'da bir adım ileri gidildi ve küçük miktarlarda eroinle kokain de dahil olmak üzere ağır uyuşturucular bulundurmak suç kapsamından çıkarıldı.

Karar, batı kıyısındaki eyalette, üzerinde bu tür uyuşturucuları ticari olmayan miktarlarda bulunduranlar hakkında iddianame hazırlanmayacağı ve 100 dolara kadar (yaklaşık 850 TL) para cezası uygulanabileceği anlamına geliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uyuşturucu Politikası İttifakı'na (Drug Policy Alliance) göre, Oregon'un "uyuşturucu bulundurmayı suç kapsamından çıkaran ilk eyalet olması" tarihi bir nitelik taşıyor. Kuruluş, "Bu zafer gerçekten dönüştürücü" diyor.

Oregon dışında, uyuşturucu politikası reformcuları birçok eyalette daha zafer elde etti. Washington DC'de halk, halüsinojenik mantarların suç kapsamından çıkarılması yönünde oy kullandı.

New Jersey'deyse seçmenlerin yüzde 60'tan fazlası esrarın rekreasyon amaçlı kullanımının yasallaştırılmasını destekledi. Böylelikle, 21 yaş üstü herkes eğlence amacıyla kullanabilecek.

New Jersey Valisi Phil Murphy, salı sabahı yaptığı açıklamada "Esrarın yasallaştırılması bir sosyal, ırksal ve ekonomik adalet meselesi" dedi. Ancak referandumda başarılı olunsa da, uygulama ayrıntılarının belirlenmesi için ayrı bir yasa taslağı hazırlanması gerekiyor.

Böylece New Jersey ABD'de esrarı yasallaştıran 12. eyalet oldu ve sadece birkaç yıl önce ABD genelinde yasadışı olan esrarda etkileyici bir değişiklik gerçekleşti.

Arizona seçmeni de esrarın evde yetiştirilmesi dahil rekreasyon amacıyla kullanımından yana oy kullanırken Mississippi ve Güney Dakota'da tedavi amaçlı kullanımına izin verilmesi onaylandı.

Söz konusu iki eyalette esrarın rekreasyon amaçlı kullanımının onaylanıp onaylanmadığının belirlenmesi için sonuçlar hala sayılıyor.

ABD'deki gelişmeler, Yeni Zelanda'da geçen ayki iki referandumu takip etti. Yeni Zelanda'daki referandumda seçmenler, ölümcül hastalığı olan kişilere ötenazi uygulanmasını onaylarken esrarın rekreasyon amaçlı kullanımına karşı oy kullanmıştı.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU